Мехмед Дикме: От Пеевски вече зависи всичко в държавата

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Делян Пеевски се превърна в най-важния фактор в държавата, той определя дневния ред и на политиците, и на обществото. Не е необходимо да гледаме нещо друго, или да слушаме парламента, достатъчно е той да излезе и да каже какво ще се случва през деня в страната. Разбира се, това е в рамките на шегата. Той каза да се дадат пари на земеделците. Това каза бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него за зависимостта на Борисов от Пеевски се знае от предишното управление.

„За мен е странна зависимостта на ПП-ДБ от Делян Пеевски. Тя е много сериозна, но всички мълчат и изпълняват. Като че ли държавата става на Делян Пеевски и Йордан Цонев, защото Цонев определя финансовите правила и парите, които трябва да се харчат, за останалото отговаря Делен Пеевски. Трябва да се проследи пътят на парите, пътят на зависимостите в държавата, там ще стигнем до взимането на решението“, допълни Дикме в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му хората, гласували за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, виждат, че вотът им е изкривен и предаден.

„Създава се усещането, че основната роля на ПП-ДБ е да „изперат“ Бойко Борисов“, отново да възцарят Делян Пеевски. Но не трябва да забравяме и Доган, защото той стои много зад това. Аз се възхищавам на Пеевски, спомням си 2001 година – едно невзрачно момче, без бизнес, без нищо, докъде стигна в рамките на 20 години. Ако някой говори за американската мечта, то Пеевски е олицетворение на българската мечта как може човек от нищото да стигне до такива висоти и да управлява държавата“, коментира бившият земеделски министър.

Той е категоричен, че никой в държавата не е против това ДПС да участва в управлението, но: „Хората са против по този начин да се участва в управлението.

„Земеделците трябва да протест пред парламента. Меморандумът, който беше подписан, ще реши частично някои въпроси, но глобално може да го реши парламентът с едно единствено решение – отменяне на решението, което е прието. Проблемът не е само със зърното, глобално проблемът е с вноса от Украйна. Така че нека си поправят грешката и да се поучат от Полша, Чехия, Словакия, Румъния. През април месец казах, че България я очаква много тежка криза в земеделието“, подчерта Дикме.

Бившият министър поясни, че продукцията на производителите стои в складовете от 2 години.

„Пшеницата не е продадена. В момента нямат пари за сеитба, нямат пари за реализация. Необходими са ясни и конкретни мерки. На земеделците им трябва предвидимост за тяхната работа. Защо никой не говори за мерцедесите и майбасите на украинските земеделци, които са у нас“, отсече той.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 25 септември 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
„Златната арка“ пред патриаршеската катедрала ще бъде премахната
Столичната община (СО) съобщи, че временната арка на пл. “Св. Александър Невски” ще бъде премахната и ще ...
Общински служител отива на съд за подкуп от 4000 лева
Общински служител в Генерал Тошево е предаден на съд за искане и получаване на подкуп. Поводът е ...
Силен резултат за Валентина Димитрова в биатлона
Валентина Димитрова завърши 24-а в спирнта на 7,5 километра в Хохфилцен, Австрия. Стартът беше от Световната купа ...
Везенков с коментар за живота си в Сакраменто
"Приятелката ми беше тук за известно време, семейството ми ще идва пак. Опитват се да ми помогнат ...
Министърът на енергетиката: Можем да вземем за реакторите на АЕЦ „Белене“ повече от 1.2 милиарда лева
Румен Радев, министър на енергетиката, заяви, че оборудването за замразената АЕЦ “Белене” може да бъде продадено за ...
Какво се случва с тялото, ако пиете газирани напитки всеки ден?
Макар че повечето хора са наясно, че газираните напитки не са от най-пълноценните, може би се чудите ...
Украинската армия подготвя нови механизирани бригади с бойна техника от времената на СССР
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) сформира пет нови механизирани бригади. На хартия 150-та, 151-ва, 152-ра, 153-та и ...
Виктор Орбан остава непреклонен! Будапеща е против членството на Украйна в ЕС
Унгарският премиер Виктор Орбан продължава да е твърдо против преговорите за присъединяване на Украйна към Европейския съюз, ...