В Елхово новоизбраният общински съвет проведе първото си заседание. Християн Кускунов е новият председател на ОбС-Елхово (+видео и снимки)

Публикувано преди 4 седмици  |  Общество

Местната широка коалиция в ОбС-Елхово БСП за България и Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ се увеличи с още един член в лицето на Коалиция „Заедно за силна община“

На 13 ноември 2023 година от 16.00 часа в Ритуалната зала на град Елхово се състоя първото заседание на новоизбрания Общински съвет Елхово. Заседанието бе свикано със заповед на областния управител Биляна Кавалджиева-Димитрова.

След прозвучаването на химна на Република България, Областният управител на Ямбол откри тържествената сесия и покани г-жа Василка Джондрова-Иванова – Председател на ОИК-Елхово за връчване на удостоверенията на новоизбраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници.

Удостоверения получиха Петър Гендов – кмет на Община Елхово, кмет на с. Гранитово Христо Гечев, кмет на с. Маломирово Иван Коршумов, кмет на с. Бояново Стоян Калчев, кмет на с. Изгрев Сашо Ангелов, кмет на с. Лесово Димитър Бившев, кмет на с. Малък Манастир Киро Хаджиев, кмет на с. Пчела Тодор Тодоров, кмет на с. Мелница Стефан Пеев, кмет на с. Раздел Милена Колева, кмет на с. Кирилово Петър Върбанов, кмет на с. Трънково Елена Танчева, както и новите общински съветници Петър Киров, Блага Георгиева, Димитър Биволаров, Мария Петрова, Николай Тончев, Снежана Делчева, Янко Георгиев, Стоян Овчаров, Стоянка Маджарова, Татяна Дюлгерова, Коста Илчев, Димитър Загоров, Димитър Гинчев, Даниел Атанасчев, Християн Кускунов, Господин Брайков и Чавдар Иванов.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Елхово и да работя за тяхното благоденствие”. След това новите кметове и съветници подписаха клетвените декларации.

ВрИД кмет на Община Елхово г-жа Пепа Кючукова предаде тържествено кметската огърлица с герба на общината на избрания кмет на Община Елхово г-н Петър Гендов.

Огромно благодаря за доверието. Благодаря на опонентите за коректното отношение по време на кампанията. Уверявам Ви, че диалога и прозрачността, както и нормалното човешко отношение ще е водещ фактор в управлението на град Елхово. Вярвам на всички и си пожелавам съвместно да решаваме всяка една ситуация, касаеща Община Елхово„, бяха първите думи на новия кмет на Община Елхово г-н Петър Гендов.

Освещаване на новия Общински съвет – Елхово, бе отслужено от Негово преосвещенство Агатополският епископ Йеротей и Аархиерейски наместник ставрофорен иконом Николай Клюнков.

Областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова даде думата на най-възрастния съветник Стоян Овчаров да открие и ръководи първото заседание на Общински съвет с дневен ред.

1. Избор на Председател на Общински съвет.
2. Избор на комисия за изготвяне на нов правилник на ОбС-Елхово.
3. Разни.

По време на дебатите по първа точка постъпиха две предложения за председател на ОбС-Елхово. Общинският съветник Димитър Загоров от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ издигна Християн Кускунов от Коалиция „Заедно за силна община“, а в допълнение той сподели: „След едни тежки местни избори, плод на една доста трудна и голяма коалиция, обединила различни хора, партии в посока промяна на едно статукво с успешен край и нов кмет, предлагам да разширим тази коалиция с тръгналото обединение на хора, които искат да работят за благото на общината, на различен облик и да приобщим останалите политически партии към нашата кауза предлагам г-н Християн Кускунов за Председател на ОбС-Елхово.

Мария Петрова-Минчева от името на ПП ГЕРБ предложи за председател г-н Петър Киров.

След тайно гласуване с 10 от 17 гласа бе избран за Председател на ОбС-Елхово г-н Християн Кускунов. За кандидатурата на г-н Петър Киров гласуваха 7 общински съветника.

Припомняме Ви, че състава на ОбС-Елхово има представители на 4 партии и коалиции, а именно: 7 общински съветника от ГЕРБ, 4 общински съветника от БСП за България, 3 общински съветника от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и 3 общински съветника от Коалиция „Заедно за силна община“.

В последвалата точка за избор на комисия за изготвяне на правилник, бяха избрани 5 члена, а именно: Стоян Овчаров, Татяна Дюлгерова, Димитър Загоров, Господин Брайков и Димитър Гинчев. За председател на тази комисия бе избран Димитър Загоров.

Комисията има срок за изработка на този правилник до следващото заседание, което вероятно ще е в края на този месец.Статията е публикувана на 13 ноември 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Делян Добрев: Цените на горивата няма да се променят и след отпадането на дерогацията
"Рафинерията в Бургас може да работи с всякакви видове петрол, но Асен Василев издейства дерогацията само и ...
Иван Сотиров: Има голямо очакване за национално обединение в дясно
Има голяма очакване за национално ценностно обединение в дясно. Това каза пред Агенция "Фокус" Иван Сотиров, народен ...
Таен план! Германия ще произвежда танкове в Украйна
Украйна търси от своите съюзници възможност да произвежда западно оборудване на своя територия. Въпросите за стартиране на ...
ООН: Насилието на „Хамас“ не оправдава колективното наказание на палестинците
"Насилието, извършено от "Хамас", не може по никакъв начин да оправдае колективното наказание на палестинския народ", заяви ...
Представихме проект на Енергийната стратегия на страната пред френски инвеститори
На специално организиран от посланика на Франция в България Н.Пр. Жоел Мейер икономически съвет, заместник-министрите на енергетиката ...
Христо Хинков: Финансовото състояние на „Пирогов“ не е това, което се описва от директора
Ако се установи, че данните в този доклад са измислени от експертите, които са писали доклада, аз ...
Томислав Дончев: Не се готвим и няма да сваляме правителството, има риск то да се самосвали
„Ние не се готвим и няма да свалим това управление, рискът е то да се самосвали“. Това ...
Край Змийския остров! Украинската армия свали руски Су-24
На 5 декември 2023 г. Су-24М на руската военноморска авиация много вероятно е бил свален от украинска ...