В Елхово новоизбраният общински съвет проведе първото си заседание. Християн Кускунов е новият председател на ОбС-Елхово (+видео и снимки)

13 ноември 2023 18:52  |  Общество

Местната широка коалиция в ОбС-Елхово БСП за България и Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ се увеличи с още един член в лицето на Коалиция „Заедно за силна община“

На 13 ноември 2023 година от 16.00 часа в Ритуалната зала на град Елхово се състоя първото заседание на новоизбрания Общински съвет Елхово. Заседанието бе свикано със заповед на областния управител Биляна Кавалджиева-Димитрова.

След прозвучаването на химна на Република България, Областният управител на Ямбол откри тържествената сесия и покани г-жа Василка Джондрова-Иванова – Председател на ОИК-Елхово за връчване на удостоверенията на новоизбраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници.

Удостоверения получиха Петър Гендов – кмет на Община Елхово, кмет на с. Гранитово Христо Гечев, кмет на с. Маломирово Иван Коршумов, кмет на с. Бояново Стоян Калчев, кмет на с. Изгрев Сашо Ангелов, кмет на с. Лесово Димитър Бившев, кмет на с. Малък Манастир Киро Хаджиев, кмет на с. Пчела Тодор Тодоров, кмет на с. Мелница Стефан Пеев, кмет на с. Раздел Милена Колева, кмет на с. Кирилово Петър Върбанов, кмет на с. Трънково Елена Танчева, както и новите общински съветници Петър Киров, Блага Георгиева, Димитър Биволаров, Мария Петрова, Николай Тончев, Снежана Делчева, Янко Георгиев, Стоян Овчаров, Стоянка Маджарова, Татяна Дюлгерова, Коста Илчев, Димитър Загоров, Димитър Гинчев, Даниел Атанасчев, Християн Кускунов, Господин Брайков и Чавдар Иванов.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Елхово и да работя за тяхното благоденствие”. След това новите кметове и съветници подписаха клетвените декларации.

ВрИД кмет на Община Елхово г-жа Пепа Кючукова предаде тържествено кметската огърлица с герба на общината на избрания кмет на Община Елхово г-н Петър Гендов.

Огромно благодаря за доверието. Благодаря на опонентите за коректното отношение по време на кампанията. Уверявам Ви, че диалога и прозрачността, както и нормалното човешко отношение ще е водещ фактор в управлението на град Елхово. Вярвам на всички и си пожелавам съвместно да решаваме всяка една ситуация, касаеща Община Елхово„, бяха първите думи на новия кмет на Община Елхово г-н Петър Гендов.

Освещаване на новия Общински съвет – Елхово, бе отслужено от Негово преосвещенство Агатополският епископ Йеротей и Аархиерейски наместник ставрофорен иконом Николай Клюнков.

Областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова даде думата на най-възрастния съветник Стоян Овчаров да открие и ръководи първото заседание на Общински съвет с дневен ред.

1. Избор на Председател на Общински съвет.
2. Избор на комисия за изготвяне на нов правилник на ОбС-Елхово.
3. Разни.

По време на дебатите по първа точка постъпиха две предложения за председател на ОбС-Елхово. Общинският съветник Димитър Загоров от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ издигна Християн Кускунов от Коалиция „Заедно за силна община“, а в допълнение той сподели: „След едни тежки местни избори, плод на една доста трудна и голяма коалиция, обединила различни хора, партии в посока промяна на едно статукво с успешен край и нов кмет, предлагам да разширим тази коалиция с тръгналото обединение на хора, които искат да работят за благото на общината, на различен облик и да приобщим останалите политически партии към нашата кауза предлагам г-н Християн Кускунов за Председател на ОбС-Елхово.

Мария Петрова-Минчева от името на ПП ГЕРБ предложи за председател г-н Петър Киров.

След тайно гласуване с 10 от 17 гласа бе избран за Председател на ОбС-Елхово г-н Християн Кускунов. За кандидатурата на г-н Петър Киров гласуваха 7 общински съветника.

Припомняме Ви, че състава на ОбС-Елхово има представители на 4 партии и коалиции, а именно: 7 общински съветника от ГЕРБ, 4 общински съветника от БСП за България, 3 общински съветника от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и 3 общински съветника от Коалиция „Заедно за силна община“.

В последвалата точка за избор на комисия за изготвяне на правилник, бяха избрани 5 члена, а именно: Стоян Овчаров, Татяна Дюлгерова, Димитър Загоров, Господин Брайков и Димитър Гинчев. За председател на тази комисия бе избран Димитър Загоров.

Комисията има срок за изработка на този правилник до следващото заседание, което вероятно ще е в края на този месец.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО