Тематични уроци изнесени от специалистите на Етнографско-археологически музей – Елхово пред ученици от Елхово (+снимки)

Публикувано преди 6 месеца  |  Общество

В месеца на народните будители специалистите от музея: Добринка Костова – главен уредник, Красимира Петрова – уредник и Милена Вълева – уредник изнесоха редица тематични уроци пред любознателните елховски ученици в етнографската експозиция на музея: „Трудът на хората в родното селище“ пред 2″в“ клас, с учители Пенка Михова и Денка Иванова и „Забележителности в моя роден край“ пред 2 „а“ клас, с учители Мария Ковачева и Христина Караколева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово. Учениците от 5 „а“ и „б“ класове с учител Димитър Николов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово – урок на тема „Български фолклор“ .

Тематичните уроци са съобразени с учебната програма и са част от учебните часове в училище. С голям интерес учениците разгледаха залите в експозицията и научиха много факти за забележителностите, историята, бита, традициите, обичаите и фолклора в Елховския край.

Уроците продължават, а специалистите от музея предлагат възможности за различни интересни теми, интерактивни игри, видео филми с народни обичаи и др.


Статията е публикувана на 17 ноември 2023

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА