Първан Симеонов: Пеевски и Борисов нямат интерес да се разпадне сглобката

Публикувано преди 3 седмици  |  България

Бях на този протест и бих се радвал да има промяна в ръководството на БФС. Голяма част от агитките са агресивни и крайно националистически. Но полицията много рано започна с водните оръдия и като цяло прекали. Това сподели в предаването „Денят на живо“ по Nova News социологът Първан Симеонов по повод протестите срещу БФС миналата седмица.

На въпрос за евентуална оставка на вътрешния министър социологът смята, че такава много трудно ще бъде постигната, тъй като изглежда, че Делян Пеевски „държи“ на Калин Стоянов. Първан Симеонов обаче подчерта, че полицейското насилие не бива да бъде толерирано под каквато и да е форма.

Според него нито Пеевски, нито Борисов имат интерес да се разпада т.нар. „сглобка“.

Г-н Пеевски е по-влиятелен от всякога, а вероятно можем да кажем същото и за г-н Борисов. Така че те имат интерес такива като ПП-ДБ „да се пържат“ на предна линия, а през това време ГЕРБ и ДПС да са в бяло. Честно казано, ако бях на мястото на ПП-ДБ, щях да се чудя какво правя в тази сглобка, коментира Симеонов.

По думите му ПП-ДБ вярват, че „вършат работа и че народът ще ги оцени“.

„Те просто раздават пари, благодарение на което заприличваме на нормална европейска страна. Това ще бъде хубаво, ако бъде удържано“, добави социологът.

Първан Симеонов не вижда причини да не се стигне до ротацията с Мария Габриел и още веднъж изтъкна тезата си, че за Борисов тази сглобка е „чудесна, защото хем контролира, хем други вършат черната работа“.

По темата с избора на председател на Столичния общински съвет Симеонов счита, че най-правилният човек и компромисен вариант би бил Вили Лилков.

Борис Бонев е целеустремен към лидерска роля в София, това е смисълът на неговата политическа дейност, така че ще бъде трудно да бъде отместен. Проблемът отново е в превъзмогването на политическия Аз, каза още социологът.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 20 ноември 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Делян Добрев: Цените на горивата няма да се променят и след отпадането на дерогацията
"Рафинерията в Бургас може да работи с всякакви видове петрол, но Асен Василев издейства дерогацията само и ...
Иван Сотиров: Има голямо очакване за национално обединение в дясно
Има голяма очакване за национално ценностно обединение в дясно. Това каза пред Агенция "Фокус" Иван Сотиров, народен ...
Таен план! Германия ще произвежда танкове в Украйна
Украйна търси от своите съюзници възможност да произвежда западно оборудване на своя територия. Въпросите за стартиране на ...
ООН: Насилието на „Хамас“ не оправдава колективното наказание на палестинците
"Насилието, извършено от "Хамас", не може по никакъв начин да оправдае колективното наказание на палестинския народ", заяви ...
Представихме проект на Енергийната стратегия на страната пред френски инвеститори
На специално организиран от посланика на Франция в България Н.Пр. Жоел Мейер икономически съвет, заместник-министрите на енергетиката ...
Христо Хинков: Финансовото състояние на „Пирогов“ не е това, което се описва от директора
Ако се установи, че данните в този доклад са измислени от експертите, които са писали доклада, аз ...
Томислав Дончев: Не се готвим и няма да сваляме правителството, има риск то да се самосвали
„Ние не се готвим и няма да свалим това управление, рискът е то да се самосвали“. Това ...
Край Змийския остров! Украинската армия свали руски Су-24
На 5 декември 2023 г. Су-24М на руската военноморска авиация много вероятно е бил свален от украинска ...