Законите на природата! Дъждовете забавят бойните действия на украинския фронт

Публикувано преди 3 седмици  |  Света

Украинските и руските сили продължават да се бият в Източна и Южна Украйна, въпреки че дъждовното време продължава да забавя темпото на боевете, докато зимните условия се установят напълно. Това се казва в поредния доклад на базирания във Вашингтон мозъчен тръст „Институт за изучаване на войната (ISW)“, цитиран от РБК-Украйна.

Руски военен блогър твърди, че украинските сили продължават да се защитават срещу силна групировка руснаци близо до Авдеевка и че украинските въоръжени сили поддържат инициативата в Южна Украйна. Той добави, че е преждевременно да се обявяват руски победи, за да не се създават погрешни впечатления за ситуацията на бойното поле.

Друг руски военен кореспондент отбеляза, че лошото време пречи на използването на бронирани машини в района на Западно Запорожие, но украинските войски все още атакуват руските позиции с пехотни части.

На 18 ноември британското министерство на отбраната оцени, че нито една от страните не е постигнала значителен напредък на Купянското и Авдеевското направление, както и на източния (левия) бряг на Херсонска област, където продължават най-интензивните боеве.

Той добави, че краткосрочните перспективи за големи промени на фронтовата линия намаляват с настъпването на студеното зимно време.

„Мразовитите зимни метеорологични условия вероятно ще насърчат връщане към по-активни битки, а продължаващото дъждовно време е малко вероятно да възпре украинските или руските атаки“, пишат от ISW.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 21 ноември 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Делян Добрев: Цените на горивата няма да се променят и след отпадането на дерогацията
"Рафинерията в Бургас може да работи с всякакви видове петрол, но Асен Василев издейства дерогацията само и ...
Иван Сотиров: Има голямо очакване за национално обединение в дясно
Има голяма очакване за национално ценностно обединение в дясно. Това каза пред Агенция "Фокус" Иван Сотиров, народен ...
Таен план! Германия ще произвежда танкове в Украйна
Украйна търси от своите съюзници възможност да произвежда западно оборудване на своя територия. Въпросите за стартиране на ...
ООН: Насилието на „Хамас“ не оправдава колективното наказание на палестинците
"Насилието, извършено от "Хамас", не може по никакъв начин да оправдае колективното наказание на палестинския народ", заяви ...
Представихме проект на Енергийната стратегия на страната пред френски инвеститори
На специално организиран от посланика на Франция в България Н.Пр. Жоел Мейер икономически съвет, заместник-министрите на енергетиката ...
Христо Хинков: Финансовото състояние на „Пирогов“ не е това, което се описва от директора
Ако се установи, че данните в този доклад са измислени от експертите, които са писали доклада, аз ...
Томислав Дончев: Не се готвим и няма да сваляме правителството, има риск то да се самосвали
„Ние не се готвим и няма да свалим това управление, рискът е то да се самосвали“. Това ...
Край Змийския остров! Украинската армия свали руски Су-24
На 5 декември 2023 г. Су-24М на руската военноморска авиация много вероятно е бил свален от украинска ...