ОДК-Елхово стартира конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”

Публикувано преди 4 седмици  |  Образование

В Център за подкрепа за личностно развитие в Общинския детски комплекс в Елхово стартира конкурс за мартеници, мартенско пано и творби на тема „От Баба Марта до първа пролет“. Конкурсът е предназначен за деца и ученици от 5 до 18 години, като целта е да мотивира талантливите млади деца в един креативен и празничен конкурс.

В основата на инициативата стои желанието да се стимулира детското въображение и да се предостави възможност за свободно изразяване на идеи и чувства. Темата „От Баба Марта до първа пролет“ отразява прехода от зимата към пролетта и вълшебството на първомартенската обредност.

Конкурсът се фокусира върху индивидуалността и творчеството на участниците. Срокът за изпращане на творбите е до 27.02.2024 г., а оценяването ще бъде разделено по възрастови групи – предучилищна възраст, 7-11 години, 12-15 години и 16-18 години. Всяка творба трябва да задължително да бъде придружена с четливо изписани имена, възраст, пълен адрес и телефон за контакт, а участниците могат да се запишат в конкурса индивидуално или колективно. Няма ограничение за избора на материали, но е задължително творбите да са ръчно изработени.

Творбите ще участват в първомартенския базар, като събраните средства ще бъдат дарени на кампанията „Заедно за Милко“. Награждаването на участници от конкурса на Общинския детски комплекс ще се случи на 29.02.2024 г. в сградата на комплекса.

Този конкурс представлява възможност за младите творци от Елхово да се изразят, да споделят вълшебството на Баба Марта и да подкрепят благотворителната инициатива „Заедно за Милко“. От ОДК-Елхово с нетърпение очакват уникалните творения и вълнуващата разгърната креативност на участниците.


Статията е публикувана на 2 февруари 2024
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да се захванете ...
Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това предвиждат промени, ...
Няма как да позволим хората да продължат да живеят с усещането, че ...
Тютюнопроизводителите ще получат 70 милиона лева като преходна национална за тазгодишната кампания ...
Бюджетите на българските клубове не са най-лесното нещо за намиране. Например пишем ...
През последните 12 години шампион на България по футбол неизменно е Лудогорец ...
Кремъл все повече насърчава реториката за "сънародниците на Русия в чужбина", сред ...
Турското министерство на отбраната е получило от САЩ проектодоговор за продажбата на ...