В Конгреса на САЩ се договориха да бъде избегнато спиране на работата на правителството

29 февруари 2024 05:19  |  Света

Ключови демократи и републиканци в американския Конгрес са се договорили вчера за удължаване с няколко дни на срока на действие на досегашния бюджет на федералното правителство, за да не се стига до спиране на работата му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В САЩ от няколко месеца не може да бъде приет закон за финансите за сегашната 2024 г., отбелязва АФП.

Конгресът е потънал в партийни спорове и засега е приел само серия от минизакони за удължаване на срока на действие на досегашния бюджета на федералното правителство с няколко месеца или с няколко дни.

При изтичането на срока на всеки от тези минизакони, както ще се случи с един от тях в петък, възниква отново опасността от частично спиране на работата на федералното правителство.

Списъкът с потенциалните последици от спирането на работата на правителството е дълъг – авиодиспечерите ще останат без заплати, някои учреждения ще спрат да работят, някои хранителни помощи ще бъдат замразени.

С постигнатото вчера споразумение се предвижда срокът на финансирането на едни правителствени структури да бъде удължен до 8 март, а на други – до 22 март.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО