Стефан Янев: Има кризи във всички сфери на обществения живот

9 май 2024 07:04  |  България

„Влизаме отговорно в кампанията. Нашата цел е да търсим доверието на хората и да работим за успеха на България. Надпартийното мислене идва, след като хората със своя вот изпратят българските представители в парламента. Нагледахме се на (не)коалиции, които се правят заради властта. В последните години в политически план правим едно и също и очакваме различен резултат. Доверието ще бъде изградено, когато хората почувстват, че техният дневен ред е в начина, по който политиците правят реалната политика“.

Това заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев в предаването „Денят ON AIR“.

По думите му има кризи във всички сфери на обществения живот – от една криза преминаваме в друга. Според него най-важна е демографската, която изисква специално внимание.

„Съдебната система е съставена от хора, които работят, голяма част от тях добронамерено. Системата работи, но работи бавно. Трябва да променим това – правораздаването да стане по-бързо“, каза Янев пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос как се отразява на системата, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е с обвинения, Янев отговори, че това е проблем на МВР и уточни, че главният секретар е началник на всички униформени. Лидерът на „Български възход“ е на мнение, че ако правителството на (не)коалицията смяташе за приоритет влизането на България в Шенген, бившият премиер Денков е нямало да каже, че ДАНС се занимава с контрабанда.

„Организацията на изборите не зависи само от служебното правителство. Зависи от ЦИК, от прокуратурата и от действията на МВР. Важно е да изберем хора, които са в състояние да водят политика на диалог – политика, която ражда решения в интерес на българските граждани“, добави Янев.

Той отбеляза, че дебатът за Европа е много важен.

„Искаме да видим Европа на нациите, Европа на успеха, Европа на мира. Всичко това, което се случва в Европа, е показателно, че довчерашните обществени настроение се променят“, категоричен е кандидатът за депутат.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО