Сухопътните войски участваха в тактическо учение на многонационалната бойна група на НАТО в България

14 май 2024 22:04  |  България

Формирования от Сухопътните войски участваха в тактическо учение с бойни стрелби „IRON STRIKE 24” на многонационалната бойна група на НАТО в България, съобщиха от Министерството на отбраната.

През седмицата механизирана рота от състава на 31-ви механизиран батальон – Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и механизиран взвод от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на 5-то бригадно командване – Плевен, участваха в тактическото учение с бойни стрелби “IRON STRIKE 24”, което се проведе на учебен полигон „Ново село“. По време на учението бяха отработени тактики, техники и процедури при отбранителни действия в коалиционен формат.

Учението е част от подготовка на многонационалната бойна група и показва способността на Сухопътните войски активно да участват в мероприятия в съюзен и коалиционен формат, за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО.

То спомага за развитие на отбранителни способности на формированията и изграждането на партньорства с други държави.

В учението участваха и формирования от Италианската Република, Република Албания, Република Гърция, Република Северна Македония и Черна гора.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО