Полицията разби група от наркодилъри и производители на марихуана

14 май 2024 22:04  |  България

Спецоперация за противодействие на престъпления с наркотични вещества е предприета през вчерашния ден на територията на столицата.

В хода на осъществените действия, около 16 ч., в района на ул. „Владайска“ служители на Четвърто РУ задържали 19-годишен, известен на полицията за притежание на наркотици. При извършения личен обиск и последвали процесуално-следствени действия в обитавания от него дом униформените иззели таблетки екстази, марихуана и сумата от 16 000 лева.

Час по-късно на ул. „Едисон“ служители на Първо РУ арестували и 47-годишен мъж, криминално проявен. Последвали процесуални действия в жилището му, където полицейските служители установили, че една от стаите била изцяло оборудвана и обособена за наркооранжерия.

От помещението са иззети множество саксии с растения от рода на конопа, буркан със суха растителна маса, както и съответните осветителни тела, въздуховоди, термометри, вентилатори, електрически трансформатори и алуминиево фолио. Резултатът от назначената експертна справка показал, че тревистата маса е марихуана с тегло 35.01 грама.

След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура двамата задържани са привлечени като обвиняем по чл. 354А, наложена им е мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО