Английския пастор Даниел Хъл, обвинен в блудство с малолетни: Аз съм жертвата, децата не са жертви

14 май 2024 23:04  |  България

Днес беше направен шести пореден, но неуспешен опит за съдебен процес срещу английския пастор Даниел Хъл, обвинен в блудство с малолетни, съобщи bTV.

След отвода на петима съдии от Районния съд в Сливен, днес заседанието се провали, защото се оказа, че призовката и обвинителният акт не са връчени в срок.

„Покайвам се и Исус Христос скоро ще дойде. Покайвайте се, Исус ще приближи“, каза Даниел Хъл, докато полицаите го водеха към съдебната зала.

За пръв път Даниел Хъл проговори и в коридорите на съда проповядва покаяние.

Прокуратурата в Сливен даде на съд пастора, обвинен за блудство с 14 деца, през април миналата година. Оттогава той е под стража в бургаския затвор.

Днес разпоредителното заседание беше отложено, защото Даниел Хъл не е получил в срок призовката си в килията.

„Доколкото разбрах още в края на април са пристигнали книжата в бургаския затвор, но не са били връчени навреме на лицето“, обясни прокурор Венета Добрева, говорител на Районната прокуратура в Сливен.

„Аз съм поразен от продължаващото несериозно отношение на Районния съд в Сливен и на съдебната администрация към това изключително важно дело“, заяви Стойко Славов, адвокат на част от потърпевшите за блудство.

Съдът отхвърли искането за по-лека мярка – домашен арест, която пасторът поиска заради здравословните си проблеми.

„Прокурорът иска да умра в затвора, нищо не съм направил на никого. Аз съм жертвата, децата не са жертви“, заяви подсъдимият.

Само една от майките на децата дойде в залата. Новата дата на делото е 11 юни 2024 г.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО