Предизборни страсти на Острова! Джереми Корбин се впуска в изборите като независим кандидат

24 май 2024 13:19  |  Света
Предизборни страсти на Острова! Джереми Корбин се впуска в изборите като независим кандидат

Бившият лидер на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин обяви, че ще се кандидатира като независим кандидат на общите избори във Великобритания на 4 юли, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Корбин каза, че ще се кандидатира в избирателния си район в Ислингтън Норт, обещавайки да бъде „независим глас за равенство, демокрация и мир“.

Левият политик е отстранен от Лейбъристката партия от 2020 г., след като отказа да приеме напълно констатациите на Комисията за равенство и права на човека, че политическата сила е нарушила закона за равенството, когато той е бил начело, и изтъкна, че антисемитизмът е бил „драматично надценен по политически причини“.

Корбин каза пред изданието „Ислингтън трибюн“ (Islington Tribune), че ще се бори да запази мястото, което заема от 40 години и добави: „Трябва да отстояваме позиция и да защитим правата си“.

Той се обърна към дългогодишните гласоподаватели на Лейбъристката партия: „Тук съм, за да представлявам хората от Ислингтън Норт, придържайки се към принципите, които съм отстоявал през целия си живот: социална справедливост, човешки права и мир“.

Корбин каза още, че „сега тези принципи са необходими повече от всякога“, обещавайки да бъде „истинска алтернатива на корумпираните години на това правителство на торите“, включително контрол върху наемите, публична собственост върху енергоносителите и водата, премахването на таван за надбавки за две деца, нова зелена сделка и етична външна политика, основана на мира и човешките права.

Корбин добави: „Когато бях избран за първи път, обещах да подкрепям моите избиратели, независимо от всичко. В Ислингтън Норт спазваме обещанията си.“

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО