Подменят пътните знаци по републиканската мрежа в област Ямбол

19 юни 2024 11:56  |  Общество

Подновяват се увредени и се монтират липсващи пътни знаци по републиканската мрежа в област Ямбол. Мащабната подмяна се очаква да приключи преди началото на зимния сезон, съобщи за БТА директорът на Областното пътно управление инж. Галин Костов.

„В момента се подменят знаците в няколко участъка – Зимница – Стралджа, по път I-7 от Каравелово до Елхово, от Бояджик до разклона за Гълъбинци, а също и Ямбол – Чарган. В тези участъци ще приключим до края на следващия месец и продължаваме в следващите“, уточни той.

По думите му често пътните знаци стават обект на кражби и вандалски прояви, а не само повреди, вследствие на пътни инциденти. Имали сме и случай, при който нова указателна табела е с над 20 дупки от куршуми по нея, допълни инж. Костов.

Преди летния сезон са подменени компрометираните при пътни инциденти мантинели в ямболския участък на автомагистрала „Тракия“, освежена е и маркировката, добави директорът на Пътното управление.

През есента се очаква и ремонт на магистралата в района на Ямбол и Сливен, тъй като там настилката е лоша, обяви преди дни служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

„Ремонтът вероятно ще е основно в сливенския участък на лот 3 на магистралата, който е по-компрометиран. На територията на област Ямбол е съвсем малък участъкът от този лот, около два километра“, коментира Костов.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО