Подсъдимият за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор, се призна за виновен и поиска съкратена процедура

19 юни 2024 15:04  |  България

Адриан Антонов поиска делото срещу него да се разгледа по съкратеното производство, което ще намали размера на присъдата му и делото ще приключи в бърз срок. Това се случи по време на днешното разпоредително заседание по делото за катастрофата от м.г. в София, при която загинаха Ани и Явор, по което Антонов е подсъдим, съобщи БТА.

С искането да се проведе съкратено производство Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт, посочи неговият адвокат Димитър Марковски.

Софийският градски съд прие искането на Антонов. Прокуратурата и адвокатите на близките на загиналите посочиха, че няма законови или процедурни пречки делото да се гледа по съкратената процедура.

Съдебният състав посочи, че следва да се прецени дали днес да продължи делото по съкратената процедура или да бъде отложено за друга дата. От прокуратурата посочиха, че няма пречка съкратената процедура да се проведе непосредствено след края на разпоредителното заседание.

Близките на Ани и Явор, както и Антонов заявиха, че желаят съкратеното производство да продължи днес и съдът одобри това искане, като даде ход на съкратеното съдебно следствие.

Катастрофата стана на столичния бул. „Сливница“ на 8 май 2023 г. Според прокуратурата Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24 г.) и Явор Стоянов (23 г.). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО