Скандал с концерт за „Величие“

19 юни 2024 17:04  |  България

Скандал гръмна около концерта, организиран от партия „Величие“ на 22-ри юни край Историческия парк във Ветрино, създаден от един от лидерите ѝ Ивелин Михайлов. Основната банда, поканена още преди месец да пее на събитието – рок етно група „Епизод“, излезе със становище на официалната си страница в интернет. В него музикантите пишат, че отказват участието си в музикалната програма на „патриотичния“ концерт.

Това разкри „България Днес“.

„На 22 юни 2024 г. ние от „Епизод“ бяхме поканени да изнесем концерт в Исторически парк до село Неофит Рилски край Варна. Преди няколко дни станаха известни думите на Николай Марков, с които той поругава Васил Левски и другите български национални герои. Същият човек е свързан с Историческия парк. Ние от „Епизод“ не можем присъстваме на този концерт. Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век“, написаха музикантите, известни с родолюбивите си инициативи и сценични възстановки на знакови събития от българската история.

Става въпрос за интервю на лидера на „Величие“ Николай Марков. В него той казва: „Васил Левски става национален герой, защото е трябвало да имаме национален герой, да се произведат. Левски се е опитал да направи нещо и ние сега го веем като байрак във всеки кабинет. Преди това изобщо не са го празнували. Кой българин е имал национално самосъзнание преди 145 години да управлява държава. Бащите на нашите възрожденци са били въшльовци“.

Лидерът на най-новата БГ партия – бившият кадър на НСО и настоящ депутат полк. Николай Марков, коментира, че за него „няма проблем“, че от „Епизод“ отказват участие в концерта.

„Всеки има право на мнение. Това е тяхно решение“, каза още той. И изрази отношението си към становището на певците Димитър Аргиров и Невена Цонева, че не се водят от политически пристрастия, с възклицанието: „Чудесно! Ето, че има и разумни хора“.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО