Германският вицеканцлер се изказа в подкрепа на депортирането на предполагаеми терористи и престъпници

19 юни 2024 17:19  |  Света

Германският вицеканцлер Роберт Хабек се изказа в подкрепа на депортирането на предполагаеми терористи и опасни личности, които са имигрирали в страната, предаде ДПА.

Хабек, който е член на партията „Зелени“, каза, че всеки обвинен в сериозно престъпление, като убийство, не трябва да има право на убежище в Германия, докато потъпква закона и реда в страната.

Това може да означава връщане обратно на имигранти в страни, смятани за несигурни, дори ако те може да бъдат преследвани там.

„На ясен език, това означава, че аз мисля, че някой, като извършителя на убийството на полицай, трябва да бъде осъден, трябва да излежи присъдата си и може да бъде депортиран, трябва да бъде депортиран“, каза Хабек.

Думите му се отнасят за последното съпроводено с насилие нападение в германския град Манхайм, при което въоръжен с нож мигрант уби полицай.

Хабек отбеляза, че Министерството на вътрешните работи е разгледало подробно възможностите за депортиране на извършителите на тежки престъпления.

Министрите на вътрешните работи на всички 16 германски провинции ще се срещнат край Берлин по-късно днес, за да обсъдят имиграционната политика, включително спорните предложения за позволяване на депортации на извършителите на сериозни престъпления и на хора, смятани за ислямски екстремисти в страни, сред които Сирия и Афганистан.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО