Бойко Станкушев: Няма шанс за кабинет, можем да загубим 2/3 от парите от Европа

20 юни 2024 06:05  |  България

Няма шанс да има кабинет. Хипотезата, че ще има, по-скоро би било някакво малко политическо чудо и ще е резултат на нов вид сглобка. Трудно мога да си представя партията на Слави Трифонов, която дойде на гребена на вълната анти ГЕРБ, да направи толкова рязко завой и да се ориентира към сътрудничество с ГЕРБ.

Това каза директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в „Денят ON AIR“.

Политическите партии, влезли в НС, са длъжни да говорят и да излъчват послания, смята той.

„Бойко Борисов в момента е в затруднено положение. Влиза в собствения си капан. Виждаме как сега е на прага на тройна коалиция. Трендът на подкрепата за ГЕРБ е негативен. Ако беше по-висока избирателната активност, ГЕРБ щяха да бъдат в окаяно състояние“, анализира директорът на АКФ пред Bulgaria ON AIR.

Ако няма редовно правителство, ще загубим около 2/3 от парите от европейските фондове за следващата финансова година, подчерта Станкушев.

„Никой няма да седне да преговаря с нас“, добави той.

По думите му Мария Габриел е „жертва – по-голяма жертва, отколкото правителството на Николай Денков“.

„Тя какво лошо е направила? Успешен политик, издигната от периферията на държавата. Много бързо Главчев започна да сменя ключови фигури на ръководни постове в специалните служби. Сменени са, за да бъде напълно върната ДАНС в предишното си агрегатно състояние на ослушване“, конкретизира още Станкушев и добави, че не е невъзможно Борисов да поиска подкрепа от „Величие“.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО