Уилямс полагат сериозни усилия за да привлекат Карлос Сайнц

20 юни 2024 07:34  |  Спортни

Шефът на Уилямс Джеймс Ваулс полага сериозни усилия, за да привлече Карлос Сайнц, за когото вече е ясно, че няма да остане във Ферари след края на сезон 2024. Сайнц потвърди за преговорите и много анализатори са на мнение, че още този уикенд в Барселона трансферът на испанеца може да бъде официално обявен.

Според списание auto motor und sport от Уилямс предлагат 4-годишен договор на Карлос, като в него има заложена опция за предсрочното му прекратяване след 2026, която е в полза на пилота. А по-рано тази година се появи информация, че Ваулс е успял да изравни офертата на Ауди по отношение заплатата на Карлос.

В Уилямс залагат сериозни надежди за прогрес в колоната с влизането в сила на новите технически правила за 2026, с оглед преструктурирането на тима и окуражаващите новини от Мерцедес относно развитието на новата задвижваща система, която се очаква да е най-добрата за старта на следващия етап от историята на Формула 1.

През 2014 Уилямс приложи същата стратегия за началото на турбо ерата във Формула 1 и постигна сериозни резултати след сравнително скромното си представяне през 2013, а и тогава моторите на Мерцедес бяха най-добрите в световния шампионат.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО