Калоян Методиев: Румен Радев е заложил няколко групи в БСП и иска да вземе партията

20 юни 2024 09:05  |  България

Потресаващи неща за ситуацията в БСП разказа в тв ефира Калоян Методиев, който беше изключен от групата и се закле като независим депутатът в 50-ото Народно събрание.

Преврат, мутри, агресия, силов натиск, реваншизъм – това е атмосферата в ръководството на столетницата, обрисувана с подробности от Методиев пред bTV , цитиран от „Епицентър“.
Той е категоричен, че превратът в БСП е бил подготвен от няколко месеца. Румен Радев е заложил няколко групи в БСП и иска да вземе партията.

Методиев обясни, че гласуването на заседанието на парламентарната група на БСП, когато бе изключен от групата, е минало с натиск, агресия и мутренски похвати срещу него.

„Новото ръководство нахълта реваншистки – Атанас Зафиров с още няколко човека антураж и не можаха да кажат с какви аргумент ме изключват. Няма документ със списък дали изобщо е имало кворум, коалиционно решение, национален съвет. Нека има тайно гласуване, за да лъснат зависимостите“, изтъкна Методиев.

Той посочи още, че депутатите от БСП гласували под натиск за отстраняването му от групата. „Други ветрове духат в БСП, обладани от агресия и реваншизъм“, категоричен бе Калоян Методиев.

Калоян Методиев отбеляза като лъжа, че Корнелия Нинова е нарушила устав на Изпълнителното бюро на БСП затова от кой МИР да бъде депутат. Иначе самата Нинова му предложила второто място в листата за 25 МИР София.

„Моята лоялност остава към Корнелия Нинова и към депутатите около нея – Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов.

Групата, която взе властта, са некомпетентни, неморални“, коментира той.

Калоян Методиев отсече още, че Кирил Добрев и Георги Гергов са създателите на „Продължаваме промяната“.

Методиев добави, че част от депутатите от парламентарната група на БСП са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство с ДПС.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО