Футболът в Кюстендил се обединява

20 юни 2024 09:34  |  Спортни

Новият играещ треньор на ФК Кюстендил Даниел Младенов говори пред Sportal.bg за обединението с Велбъжд, както и какво предстои за отбора през новия сезон в Югозападната Трета лига. Желанието на всички е футболът в града да се съживи и тимът да придобие по-професионален вид.

„Новото ръководство, в лицето на кмета и всички останали шефове, които бяха в отбора на ФК Кюстендил, ни поканиха преди един-два месеца – мен – за играещ старши треньор, и Димитър Илиев – за спортен директор, който също ще участва в срещите. Направихме един разговор, разбрахме се, че трябва да направим някакво обединение между Велбъжд и ФК Кюстендил. Тяхното желание е футболът в Кюстендил малко да се съживи и да започнем да правим нещо малко по-сериозно“, започна доскорошният играч на Янтра (Габрово).

„На 12 юни това нещо се случи, има вече обединение. Отборът ще се казва ФК Кюстендил, като оставяме и името на Велбъжд, за да може юношите, понеже имаме много деца, да играят в една група. Нещата са позитивни, всички хора в града са ентусиазирани да се случи нещо по-сериозно в Кюстендил. Това, което заварваме с Митко, са неща, които не са доста професионални. Тепърва ще ги оправяме. Най-просто казано, ако почваме от нулата, ние сме на -0. Като започнем от терени, съблекални…“, добави Младенов, след което сподели амбициите на Кюстендил за новия сезон.

„Направили сме лагер в Говедарци, който ще продължи 12 дни. Подготовката ни започва на 26 юни, а лагерът ще бъде от 1-12 юли. Имаме шест организирани контроли. С нашето идване целта е да сме първи. Мачовете ще покажат накъде ще се запътим. Няма нищо на всяка цена. Първото нещо е клубът да започне да функционира по-професионално и хората в града да видят, че нещо се случва. В Кюстендил от 20 години не е правено нищо по-професионално. Ако може от 100 човека, които идват по мачове, да ги направим 500 – това лично за мен ще е голям успех“, каза още Младенов и разкри кои хора ще бъдат част от неговия треньорски щаб.

„В моя щаб влизат познати имена – Любомир Тончев (помощник-треньор), Красимир Петков (треньор на вратарите) и Румен Омерски (кондиционен треньор). Проблемите в клуба са свързани с всичко. До момента всичко е работило в аматьорски вид. Ние искаме да направим така, че клубът да започне да функционира малко по-професионално. Няма да стане с магическа пръчка от днес за утре. Като започнем от екипировка, стадиони, съблекални, топки и способия, които са необходими за един футболен отбор“, завърши Даниел Младенов.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО