Надежда Йорданова: Ние депутат от ГЕРБ за председател на НС няма да подкрепим

20 юни 2024 10:04  |  България

Решението на политическата ми група е ясно – ние депутат от ГЕРБ за председател на НС няма да подкрепим. Настояваме всеки да носи политическата отговорност и да намира отговорите. Ние от ПП-ДБ неведнъж показахме, че сме готови да се справим в трудна ситуация и да носим отговорност.

Това заяви депутатката от ПП-ДБ Надежда Йорданова в ефира на „Нова телевизия“.

По нейни думи първият ден на 50-ото Народно събрание е приличал изцяло на първия ден на 49-ото Народно събрание. „Ние през цялото време говорихме, че няма нито една политическа причина. Имахме една теза, че отидохме на избори, защото ГЕРБ и ДПС отказаха да продължим с промените. Именно тогава се предпочете задкулисието“, обобщи вчерашния ден Йорданова.

„Отговорност на първата политическа сила е да осигури мнозинство, а аз настоявам това да бъде направено по публичен, почтен и прозрачен начин. Настояваме всеки да носи политическата отговорност и да намира отговорите. Ние от ПП-ДБ неведнъж показахме, че сме готови да се справим в трудна ситуация и да носим отговорност“, заяви Йорданова. Тя даде пример с лидера на ДБ Христо Иванов, който подаде оставка след изборите.

На въпрос, ако беше жив Алексей Петров, можеха ли политическите сили отидат в манастира и да се разберат, както каза Бойко Борисов в сряда, тя отговори: „Аз представлявам политическа сила, която не е присъствала на тези разговори. Многократно ние от „Демократична България“ сме казвали, че не можем да коментираме разговори, на които не сме присъствали. Това е пореден опит на Борисов отново да омаловажава своята отговорност за това, че прати България на избори“.

Йорданова подчерта, че коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ е стабилна и единна.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО