Сергей и Юлия Скрипал се страхуват за сигурността си

22 юни 2024 06:20  |  Света

Бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал, осъден в Руската федерация за държавна измяна, и дъщеря му Юлия не искат да присъстват лично на изслушванията по делото за смъртта на британката Доун Стърджис като свидетели. Това заяви по време на поредното предварително изслушване представителят на Скрипал Джак Холборн, чиито думи са цитирани в стенограмата от срещата, изпратена до ТАСС в петък.

Според адвоката клиентите му се страхуват за сигурността си. Те също така смятат, че доказателствата, които вече са предоставили на британската полиция, трябва да са достатъчни за провеждане на подробно разследване на обстоятелствата около смъртта на Стърджис в Еймсбъри през лятото на 2018 г.

„Никоя мярка за сигурност не е перфектна“, каза Холборн.

В същото време членовете на семейство Стърджис все още искат Скрипал да бъдат в списъка на възможните свидетели, въпреки че разбират техните опасения. Те оправдават това желание с факта, че самите те нямат възможност да се запознаят с писмените показания на Скрипал.

„Склонен съм да изчакам, докато се разкрие съдържанието на интервютата на полицията със Скрипал и други материали, и едва тогава да взема окончателно решение за Скрипал. „Ясно разбирам степента на риск, на който ще бъдат изложени, но ако възникне необходимост, ще помислим за това“, каза ръководителят на публичното разследване на обстоятелствата на инцидента, бившият британски съдия от Върховния съд Антъни Хюз .

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО