Не охранител, а полицай е раздробил челюстта на 19-годишния младеж на плаж „Градина“

10 юли 2024 17:04  |  България

Мъжът, счупил челюстта на младеж на плаж „Градина“, не е бил охранител, а полицай от IV-то РУ в Бургас. МВР няма данни въпросният служител на полицията на Бургас да е работил към охранителна фирма. Въпросният служител е в системата от октомври 2023 г., на 21 години е и е бил в изпитателен срок.

Това съобщи на брифинг пред медиите главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Той обясни, че в деня на инцидента са били изпратени полицейски патрули, които на място установили, че двама души са били бити. Те били откарани в болница за преглед, а други двама души, които са били свидетели на побоя, са откарани за разпит в полицейското управление в Созопол. Там те са предоставили снимка на евентуалния извършител.

Потърпевшите е трябвало също да се явяват в полицията за даване на обяснения, но щом били изписани от болницата, се отправили към София.

Междувременно полицията е получила информация, че евентуалният извършител е надзирател от затвора в Дебелт, но в хода на оперативно-издирвателните мероприятия тази информация не е било потвърдена.

Впоследствие се разбрало, че извършителят може да е служител на МВР, като снимката му е била разпратена в различни групи между служителите на МВР. Така се стигнало до датата 6-и юли /събота/, когато било установено, че заподозреният за нанесения побой над тийнейджъра е служител на 4-то районно управление в Бургас, а не охранител от „Делта гард“.

По думите на Кангалджиев потърпевшите днес са се явили в полицейското управление в Бургас и са разпознали „по категоричен начин“ полицейският служител.

Въпросният служител е в системата от октомври 2023 г., на 21 години е и е бил в изпитателен срок.

Не е установено при побоя да е използван бокс. Полицаят сам е осъществил физическо насилие над двете момчета.

Такова поведение и действие на служителите на МВР няма да го позволим и за действията си този служител ще понесе цялата строгост на закона. Задържан е за 24 часа, уточни Кангалджиев.

МВР няма данни въпросният служител на полицията на Бургас да е работил към охранителна фирма. От брифинга стана ясно още, че причината за побоя е била заради паднало парче пица на земята.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО