Димитър Бербатов оптимист за бъдещето на българския футбол

10 юли 2024 20:34  |  Спортни

Димитър Бербатов сподели пред Дарик радио и dsport, че винаги ще продължава да вярва, че българският футбол може да тръгне в правилната посока.

Той добави, че не вижда да е тръгнало да се прави нещо за развитието на българските футболисти.

„Нас от много време ни няма никъде. Надявам се скоро да ни има. Това зависи от хората, които са избрани от футболните клубове в България. Дали ще го направят, аз следя процесите постоянно, не съм си позволил да коментирам, защото изчаквам да видя как се развиват процесите“, каза Бербатов.

„Не виждам да е тръгнало да се прави нещо за развитието на българските футболисти, което е ограничение на чужденците в българския футбол. Не виждам да има такава заложена кауза за новото ръководство. Същото е за тв правата. Незнайно как се оказа, че договорът е удължен до 2030 или до 2029 година, което отново няма да донесе достатъчно средства на футболните клубове“, добави той.

„Същото е с прехвърлянето на администрирането на първенството от Лигата. Това са три направления, по които не се работи в никаква посока. Сигурно забравям нещо. Разбира се, че с Мартин Петров и Стилиян Петров се чувам и обсъждаме тези неща, които се случват“, сподели още Бербатов.

„На нас също ни беше ясно какво точно се случва. Винаги ще продължавам да вярвам, че нашият футбол може да тръгне в правилната посока. Даваме картбланш на хората, които са избрани, защото това е волята на клубовете. Ако победиш по определен начин, е едно, ако победиш по различен начин, е малко по-различно“, добави бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

„При нас я няма болката, че някой ни е победил, защото знаем как се случиха нещата. Тъй като футболът и политиката са обвързани един с друг, така и при нас това най-вероятно не прави изключение. Някой сега лесно може да каже, че Бербатов се оплаква… Случило се е, това са избрали клубовете. Искам да видя футболът да тръгне в правилната посока и затова гледам да не коментирам изобщо. Някои неща не стават бързо, но искаме да видим, че се върви в правилната посока“, каза Бербатов.

„Дадохме всичко от себе си. Работихме и показвахме публично за какво се борихме. Накрая клубовете избраха някой друг, в което няма нищо лошо“, допълни той.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО