Важните новини във ФАКТИ на 10.07.2024 г.

11 юли 2024 00:04  |  България

Доган поиска оставката на Пеевски: Късно е либе за китка

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изпрати обръщение към членове и симпатизантите на Движението. В него той призовава за оставката на председателя на Движението Делян Пеевски.

Пеевски за исканата оставка: И какво!? До какво ще доведе това искане?! Аз няма да се откажа

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва? Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава. Това пише в официална позиция от страна на председателя на ДПС Делян Пеевски, по повод позицията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в която той поиска оставката му.

Диригентът Йордан Камджалов: Аз запознах Николай Марков и Ивелин Михайлов

Всичко, което са ви казали е вярно. Аз общувах с Ивелин Михайлов и Николай Марков много преди да се основе партия „Величие” и да започнат предизборни кампании. Аз ги запознах двамата. Г-н Маков искаше да се запознае с г-н Михайлов и аз ги свързах. Това заяви диригентът Йордан Камджалов в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Проф. Коларова: Отношенията между Доган и Делян Пеевски са енигма

Ахмед Доган в никакъв случай няма да си позволи да има разцепление в ДПС. Отношенията между Доган и Делян Пеевски са енигма, говорят се някаква неща, които никой не може да потвърди. За мен Пеевски твърде агресивно тръгна да налага промени в ДПС и то преди избори. За мен има две интерпретации. Първата е, че Пеевски е постъпил глупаво. Втората е, че Доган отново е завъртял кормилото на партията към Русия. Той е много по-свързан и зависим от руските капитали и корупционни схеми.

Ива Митева: Борисов трябваше да е кандидатът на ГЕРБ за премиер

Още когато видях изборните резултати, знаех, че кабинет няма да има. В момента партиите ни водят към неизвестното, в резултат на което гражданите станаха безразлични към изборния процес. Народното събрание пък е изключително слабо и като такова няма как да излъчи силен кабинет. Това заяви в интервю за NOVA NEWS бившият председател на Народното събрание Ива Митева.

И БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат

Председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов подписа и изпрати отговор до председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски във връзка с търсената подкрепа за реализиране на втория мандат, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Борисов в писмо до Пеевски: Няма да подкрепим втори мандат

Лидерът на ГЕРБ изпрати официален отказ до ДПС за преговори за съставяне на правителство с втория мандат.

В писмото Бойко Борисов препотвърждава позицията на ГЕРБ – СДС, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

„Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50тото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство”, се казва още в писмото.

„Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, завършва председателят на ГЕРБ.

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че е изпратил писма на всички партии, с изключение на „Възраждане“ заради проруските си позиции, за втория мандат.

И в предизборна кампания депутатите ще вземат заплати и ще ползват служебните си коли

Временната комисия за изготвяне на проект на правилник на Народното събрание прегласува и отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни избори.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО