Светлин Тачев за раздора в ДПС: Това е неравна битка

11 юли 2024 00:04  |  България

Политологът Светлин Тачев заяви, че Делян Пеевски се е опитал да използва повече власт от това, което му е било позволено и беше наказан. „Влезе в битка с почетния председател, а това е неравна битка. Тъй като Ахмед Доган е естественият лидер на тази формация и като, че ли изходът беше предрешен”.

„Виждам, че накрая Доган все пак прехвърля до голяма степен и отговорността на своите структури и изобщо на ДПС – как да действа с Делян Пеевски и останалите. Като по този начин тества какви са настроенията във формацията, спрямо тях”, посочи той пред Нова тв.

Според Тачев Доган тества доверието на партията спрямо личностите, на които се искат оставки. „Войната, колкото и да се разраства, като че ли Ахмед Доган е по-силният”, допълни политологът.

„Имам хипотеза, че ако ДПС се разцепи или тръгне в процес на разпад, с това ще приключи преходът. Защото СДС се разпадна, БСП е в залез и третата политическа формация от прехода, която остава, е ДПС. Ако и тя тръгне в тази посока, на практика завършва формално разпадът на тези партии от 90-те години. С това ще приключим и самия преход”, каза Тачев и допълни, че според него Доган няма да допусне това.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО