Рамадан Аталай: Пеевски и да продължава да упорства, нещата ще бъдат решени

11 юли 2024 09:05  |  България

„Вчерашната ситуация показва, че тази криза, която се беше появила в ДПС, вече започва да се разрешава. Според мен в близко време смятам, че колективните органи, за които постоянно говорим, и то вече стана като клише, но е вече факт. Ще се съберем и всеки ще каже своето си мнение и ще се вземе решение“, заяви Рамадан Аталай на влизане в парламента, цитиран от БНТ.

По отношение на отказа на Пеевски да подаде оставка, Аталай каза:

„Всеки човек може да изрази мнение за позицията си, но когато се съберат колективните органи и всеки вземе отношение, смятам, че при едно гласуване, което ще вземе Централният съвет, тогава вече, ако Централният съвет вземе решение, че Пеевски не е прав. Той и да продължава да упорства нещата ще бъдат решени“.

„Решението на Централния съвет е решение. Ако, разбира се му отнемат възможността да бъде председател на партията – това не е сваляне. Представете си, че може да стане член на ДПС“.

Каза, че наистина се артикулира този израз – разцепление, разцепление, разцепление.

„Тези, които сме тръгнали с идеите на ДПС, ако се окажем ние отцепниците, вие как си представяте Ахмед Доган да се отцепи от ДПС?“.

„Това, че някой, мислейки се за велик, и тръгна да обяснява, че може да има още един политически субект, показва, че той не живее с идеите на тази партия“.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО