ИТН готови на преговори с ПП-ДБ, ако вторият мандат отиде при тях

11 юли 2024 13:05  |  България

Ако вторият мандат отиде в „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ни поканят на разговор с цел създаване на кабинет, ще имаме разговор. Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов, предава БТА.

Какво ще стане – не знам, добави депутатът.

От ИТН ще изпратим покани за разговор към всички политически партии в парламента, ако президентът даде третия мандат на нас, ще говорим и с независимите, потвърди Йорданов и добави, че ИТН ще разговаря с всички, които ги поканят.

Кабинетът трябва да има ясно разписана предварителна програма, както и срокове за изпълнение на приоритетите в нея, обясни Йорданов. Ако не се спазват сроковете, обществото има право да каже кой носи политическата отговорност, каза депутатът Станислав Балабанов от ИТН.

Лидерите на ДБ смятат, че е необходимо да бъде направено правителство. ПП – продължават да твърдят, че ще са опозиция на всичко. Ако мандатът отиде при тях, с кого говорим? Едните го искат, другите – не. Ще говорим с тези, които го искат, коментира Йорданов.

Отразява се много интересно, каза Тошко Йорданов на въпрос за как се отразява „войната в ДПС“ на политическия живот в страната.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО