Два часа Елхово се наслаждава на културното събитие №1 за 2011

  8 106 | Публикувано преди 10 години  | Общество, Снимки

Част от културното общество в град Елхово имаше възможността да се наслаждава за около два часа на светилата в българското театрално изкуство, които бяха гости в град Елхово. За жалост залата в читалище ”Развитие” се оказа малка, за да побере всички желаещи да посетят това културно събитие в град Елхово. Билетите бяха изчерпани съвсем скоро след тяхното пускане.

Артистите от Народния театър „Иван Вазов” представиха пиесата на живата легенда на българското театрално изкуство, родом от град Елхово – Велко Кънев, „Дядо Коледа е боклук”. В ролите имахме възможността да наблюдаваме Мария Каварджикова, Вальо Танев, Кръстю Лафазанов, Димитър Рачков, Мария Сапунджиева и Марин Янев.

Героите в “Дядо Коледа е боклук” бяха поставени в една абсурдна ситуация, събрала ги по стечение на обстоятелствата, за да …търсят себе си. Те имаха своите странности, Кръстю Лафазанов, примерно изпълни ролята на Катя, прави го без проблеми, дори женските дрехи му стояха чудесно. Но въпреки всичко, действието се стремеше да акцентира върху човека, където и да се намира той, в каквото и да е състояние и настроение.

Заглавието на пиесата е взето от една реплика, по повод дегизирането на героя на Вальо Танев като Дядо Коледа. Действието бе шеметно, много забавно, показващо и открояващо качествата на актьорите. Верен на себе си и авторът си, сюжетът завършва по абсурден, странен и шеметен начин – една експлозия прекъсва действието, отпращайки неговите герои незнайно къде, оставяйки ни да гадаем, ако искаме, за тяхната съдба.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
С молебен за здраве и успех ГЕРБ и СДС откриха кампанията си в област Ямбол
По станала вече традиция, в началото на кампанията за парламентарни избори, ГЕРБ и СДС водени от убеждението, ... прочети още »
Месни заговезни е - яде се месо за последно преди Великденския пост
Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно ... прочети още »
Днес е голямата Задушница преди Великия пост
Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В ... прочети още »
Сбърканите винетки ще могат да се коригират
Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на ... прочети още »
Бързо производство срещу 57-годишен пиян шофьор на товарен автомобил
В РУ - Елхово е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на ... прочети още »