Ограничение за движението на тежкотоварни автомобили по републиканските пътища през месец септември

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Във връзка с предстоящите почивни дни през септември, Агенция „Пътна инфраструктура” уточнява, че забраната за движение на тежкотоварни автомобили с повече от две оси и специализирана строителна техника, в интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч., ще бъде в сила на следните дати: 3, 6, 9, 11, 21, 25 и 30 септември 2011 г.

Забраната се отнася за движението по автомагистралите и първокласните републикански пътища на тежкотоварни автомобили (включващо техните ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

На територията на ОПУ-Ямбол ограничението касае движението по Път І-6 „Петолъчката – Лозенец – Граница с ОПУ-Бургас” и Път І-7 „ Петолъчката – Могила –Окоп – Елхово – ГКПП-Лесово”.

Временната организация на движението, въведена в края на месец май т.г. с цел осигуряване на по-висока безопасност на движението, е в сила до 30.09.2011 г..

Ограничението за движение е сигнализирано с пътни знаци и табели. По време на действие на забраната тежкотоварните автомобили изчакват извън пътното платно на подходящи места без да пречат на останалите участници в движението.


Статията е публикувана на 2 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА