Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово

На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист, в района на кръстовището на ул. „Ал. Стамболийски“ и ул.,,Царибродска“, съобщават … прочети още »

Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)

Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп Гюркан поиска да се създаде комисия към общинския съвет, за да се обсъдят … прочети още »

Изплащат пенсиите за август

От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно изготвен график до 22 август (понеделник). Пенсионерите, които получават парите си по банков … прочети още »

ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР – Ямбол

ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР – Ямбол, след като днес на консултациите при областния управител за предстоящия предсрочен парламентарен вот партиите и коалициите … прочети още »

Днес е Преображение Господне

Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ден, според Светото писание, Иисус Христос се преобразява. Той се явява в небесната … прочети още »

Златна и сребърна значки от Копривщица за състави от Община Елхово (+снимки)

От 5-ти до 7-ми август тази година се провежда XII – ти национален събор на народното на българското народно творчество „Копривщица 2022“. За пореден път имахме много добро представяне на … прочети още »

Увеличава се миграционният натиск на границата с Турция

Миграционният натиск на турско – българската граница се увеличава, като от началото на годината са засечени над 60 000 опита за нелегално преминаване. За същия период на миналата година те … прочети още »

Министър Демерджиев ще направи работно посещение в Елхово

В петък, 5 август, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще направи работно посещение на българо-турската граница в зоната на отговорност на РДГП – Елхово. Целта е да се запознае … прочети още »

Георги Чалъков ще изпълнява длъжността областен управител на област Ямбол отново

Служебното правителство на Гълъб Донев освободи всички областни управители на първото си официално заседание. Министерският съвет прие решение, с което назначава 25-има областни управители, като от тях 17 са заемали … прочети още »

Продавам фризер

Лице за контакт: Николай Есенков Обява: Продавам фризер Телефон за контакт: 0878758031 Цена: по договаряне лв. Информация: Продавам фризер Candy с 6 чекмеджета.

Обласният управител ще проведе консултациите за определяне състава на Районна избирателна комисия Ямбол

Във връзка с провеждане на избори за Народно събрание на 02 октомври 2022г., съгласно разпоредбите на чл. 60, ал.1 и ал. 2 от Изборния кодекс, Обласният управител ще проведе консултациите … прочети още »

Над 800 данъчни проверки и подобрена фискална дисциплина отчитат от НАП

24 запечатани търговски обекта, 145 акта за неиздаване на касови бележки и разлики в касовите наличности, три зали с установени нарушения при извършване на хазартна дейност и над 800 проверки … прочети още »

Църквата почита Света мъченица Евдокия

На 4 август църквата почита Светите 7 отроци в Ефес и Св. Мъченица Евдокия. Света преподобномъченица Евдокия била красива грешница от град Илиопол. Чувайки молитвите на монаха Герман, тя се … прочети още »

Изплащането на пенсиите започва на 8 август

Изплащането на пенсиите през август 2022 г. чрез пощенските станции ще започне на 8 август (понеделник) и ще приключи на 22 август (понеделник). То ще се извършва съобразно изготвен график, … прочети още »