Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово

Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към своя край.  Полагането на новата асфалтова настилка е изцяло завършено, а в последствие … прочети още »

Православната църква почита паметта на Свети Мартин

На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа Свети Мартин, заедно със Свети Максим Изповедник, защитавали църковното учение от лъжеучението на … прочети още »

Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол

Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в Ямболска област за днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Количествата … прочети още »

Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово

На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на … прочети още »

Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата

На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2021 година“. Изследването … прочети още »

Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи

„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството.  В тях се информира „получателят на пратка“, че … прочети още »

Община Елхово засади близо 200 дръвчета по четири от обновените улици в Елхово

След приключване на предвидените дейности по благоустрояване на тротоарните площи, подмяна на съществуващите бордюри, както и полагане на нова асфалтова настилка на обект: „Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа в … прочети още »

Снимки: ОФК Елхово и Червена звезда – Каменец не успяха да излъчат победител

Червена звезда – Каменец и ОФК Елхово не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в пряк сблъсък за лидерското място в А регионалната футболна група – област Ямбол. … прочети още »

Детският футболен отбор на ОФК Елхово постигна втора поредна победа

Детският футболен отбор на ОФК Елхово постигна втора поредна победа в официален двубой през тази година. На стадиона в град Елхово възпитаниците на Пламен Христов победиха гостите от ОФК Сливен … прочети още »

От 19-ти април започва изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти

Със средства от държавния бюджет през 2021 г. гражданите в България, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до … прочети още »

Снимки: Започна реконструкцията на тротоарите на ул.“Александър Стамболийски“ в град Елхово

Започна реконструкцията на тротоарите на ул.“Александър Стамболийски“ в град Елхово. Ремонтните дейности ще обхванат цялата дължина на тротоарните настилки на главната улица.  Строителните дейности стартираха преди броени дни и включват … прочети още »

Противоепидемичните мерки в страната от 12 до 30 април – нова заповед на министър Ангелов

Със заповедта се възобновява присъственият учебен процес за: – учениците от 1-ви до 4-ти клас и задължителните групи за предучилищно образование; – учениците, които се обучават в специалните училища за … прочети още »