Снимки и видео: В Елхово се проведе концерт посветен на Националния празник на България – Трети март

Публикувано преди 5 години  |  Видео, Общество, Снимки

Традиционният концерт по повод националния празник на България се състоя тази вечер в  залата на културната ни институция в града. За ден като трети март, отново се обединиха редица институции, за да направят вълнуващ и тържествен празник.

Песни, стихове и танци, чиито текстове и музики вълнуват, карат те да настръхнеш, навяват умиление и предизвикват възторг към хилядите борци за свободата ни бяха събрани и поднесени на публиката в този концерт.

Програмата започна с рецитал изпълнен от Йовка Димитрова, Мария Александрова и Христо Раванов.  Популярната песен „Боят настана“ изпълнена от младежка група от момчета под ръководството на Снежана Делчева вдигна емоционалния градус в зрителната зала. Мажоретният състав при ЦПЛР-ОДК Елхово предаде още тържественост на събитието.

В програмата участваха още: възпитаниците на ДГ „Надежда“  и  ДГ „Невен“; Хор за обработен фолклор „Тунджански напеви“ с ръководител Нико Попов;  Група за автентичен фолклор „Орудица“ с ръководител Пенка Кючукова; вокална група „Вдъхновение“ с ръководител Елена Иванова; детско – юношески танцов състав „Яница“ към център за подкрепа и личностно развитие ОДК Елхово с хореограф Севдалин Трендафилов и ръководител Цветанка Христова; детски танцов състав „Пумпалчета“ с ръководител и хореограф Марина Ковачева;  вокална група „Яница“ към ОДК с ръководител Стоян Иванов.

В песните на всички колективи бяха възпети героите, които знаем и помним. Тематичните песни са израз на почит към хилядите родолюбиви български и чужди войни заплатили с живота си, за да сме свободни днес.

В края на концертната програма в знак на уважение и почит към дейността на самодейните състави бяха поднесени цветя от името на Петър Киров – кмет на Община Елхово и Николай Тончев – Председател на ОбС-Елхово.


Статията е публикувана на 1 март 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА