Нови законопроекти в подкрепа на Тайван бяха внесени в Сената на САЩ

Публикувано преди 1 година  |  Света

След неотдавнашната визита на делегация от Конгреса от Вашингтон до Тайпе, в Конгреса бяха внесени няколко нови протайвански законопроекта.

Тони Гонзалес, който бе в Тайван тази седмица, представи H.R.1127 на 21 февруари, който призовава за по-голямо сътрудничество по отношение на киберсигурността между САЩ и Тайван. Междувременно в Сената на САЩ два отделни протайвански законопроекта бяха внесени от Рик Скот.

Скот представи законопроекти S.447 и S.481 на 16 февруари. Първият призовава президентът да използва американската армия за осигуряване и защита на Тайван срещу въоръжена атака от Китай, а вторият е за налагане на санкции на Китай като средство за възпиране на агресията му срещу Тайван.

Законопроектът на Гонзалес призовава Министерство на националната сигурност да си сътрудничи с Тайван за противодействие на киберзаплахите и подобряване на възможностите за киберсигурност. Предишната седмица Гонзалес представи и нов законопроект, който ще забрани на чужди противници като Китай да купуват земя в близост до военни бази или чувствителни зони.

Тази седмица Майк Галахър от Уисконсин осъществи пътуване до Тайван. Той говори пред Washington Post за проблемите между пролива и подчерта необходимостта Конгресът да покаже повече подкрепа за Тайпе. Галахър заяви, че Вашингтон трябва да предостави на Тайван достатъчно оръжия и отбранителни способности, за да възпре всяка атака от страна на Китай.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО