Проведе се зрелищен турнир по мини футбол по повод празника на град Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Спорт

Изключително интересен и динамичен бе провелия се днес, на градския стадион,  турнир по футбол на малки врати. Организатор на спортната проява е Община Елхово, а това е поредното събитие включено в празничната програма посветена на празника на град Елхово.

В надпреварата се включиха общо осем отбора: ОФК Елхово, Община Елхово, РУ Елхово, РДГП Елхово, ПБЗН-Елхово, Химик Елхово и Тунджа. Както бе обявено предварително полувремената бяха от по 15 минути, а за правилата на играта следяха Росен Петров, Валентин Томев и Данаил Попов.

Резултатите след 12 изиграни срещи в груповата фаза са:

I група:

1. РДГП Елхово – 7 т.
2. Община Елхово – 5 т.
3. РУ Елхово – 3 т.
4. ПБЗН-Елхово – 1 т.

II група:

1. Химик – 9 т.
2. Тунджа – 6 т.
3. ОФК Елхово – 3 т.
4. Гранична полиция М. Търново – 0 т.

Турнирът продължи с полу-финални двубои между РДГП Елхово и Тунджа завършил при резултат/1:2/ и Община Елхово – Химик завършил при резултат/0:3/. След тези резултати за трето и четвърто място трябваше да се борят отборите на Община Елхово и РДГП Елхово, но умората си каза думата и играчите се отказаха. Така, на трето място се класираха футболистите на РДГП Елхово.

Последва оспорван и напрегнат финал, за който се погрижиха играчите на Химик и Тунджа, а резултатът бе безапелационна победа за Химик, които не допуснаха гол във вратата си.

Победител във футболния турнир стана отборът на Химик, а на втора позиция се наредиха играчите на Тунджа.

Ето и останалите присъдени призове: най – добър вратар – Даниел Танев; най – добър голмайстор – Валери Гаванозов; най – добър нападател – Станимир Баев; най – добър полузащитник – Георги Бакалов; най – добър защитник – Мартин Мирчев.

Победителите получиха купа, грамоти и парични награди връчени лично от г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово.

Отличия от БФС получиха Георги Баев и Павлин Баев. Те бяха наградени за своя принос в развитието на футбола в Ямболска област. Плакетите им връчиха кметът на Община Елхово и г-н Альоша Лужецки – председател на областния съвет на БФС – Ямбол.

Като признание, благодарност и цялостен принос за развитието на футбола в града г-н Гендов и г-н Кускунов получиха  почетни плакети от спортната общественост на Община Елхово, връчени от Росен Петров.


Статията е публикувана на 22 март 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА