Зеленски: Свалихме руски Су-25!

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Зеленски: Свалихме руски Су-25!

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител-бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде БНР.

„През изминалото денонощие руските терористи са използвали 8 ракети от различни типове и почти 70 управляеми авиационни бомби срещу пограничните ни селища и позиции на фронта. Дори навръх Великден не намалява желанието на руското зло да руши. Искам специално да поздравя 110-а механизирана бригада за това, че свали още един руски Су-25 над Донецка област“, заяви Зеленски.

Ройтерс уточнява, че в изнесената информация липсват повече подробности, а информацията не е потвърдена от друг източник.

Агенцията припомня, че Донецка област е една от четирите части на Украйна, които Русия обяви, че е анексирала, като отбелязва, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу е казал, че руската армия тази година е установила контрол върху 547 квадратни километра от анексираните територии.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО