Новият Майк Тайсън ще тренира с Антъни Джошуа

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Новият Майк Тайсън ще тренира с Антъни Джошуа

Моузес Итаума ще тренира заедно с Антъни Джошуа в близко бъдеще. Бързо развиващата се млада звезда в тежка категория се свърза с треньора на Ей Джей Бен Дейвисън преди предстоящия му сблъсък на 18 май в ъндъркартата на Тайсън Фюри срещу Александър Усик. Итаума е определян като огромен талант и вече е наричан „британския Майк Тайсън“.

Итаума ще се изправи срещу 28-годишния ветеран Иля Мезенцев (25-3) в Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия, в едва деветия си професионален двубой. 19-годишната звезда стартира безупречно кариерата си като професионалист с 8-0, като шест от тези победи са с нокаут в първия рунд. Експлозивният му стил на действие доведе до това, че националната преса го нарече „британският Майк Тайсън“.

А Итаума е твърдо решен да подобри рекорда на Железния Майк като най-младия световен шампион в тежка категория. Той заяви пред вестник „Мирър“: „Искам да стана най-младият световен шампион в тежка категория след Майк Тайсън, който беше на 20 години. Трябва да правя малки стъпки, но и да се уверя, че много бързо ще повиша целите си. Искам малки стъпки, но и да не прекалявам с тях. Най-младият световен шампион в тежка категория в историята е в средносрочните ми цели, но е нещо, което вярвам, че мога да постигна преди 2025 г. Не е това, за което мисля в момента, но искам това да дойде, след като израсна като професионалист“.

View this post on Instagram

A post shared by Moses ITAUMA (@m.itauma)

„Аз съм на правилното място, защото Франк Уорън има всички останали големи тежкоатлети в момента, така че мисля, че имам светло бъдеще.“.

Преди да избере Дейвисън за свой нов старши треньор, Итаума се подготвяше от уважавания Алън Смит в Ibox Gym в Бромли. Оттогава обаче Итаума потвърди, че сега работи с Дейвисън, като публикува снимка на двамата, на която двамата са заедно на тепиха, с надпис: „Постоянно се подобрявам.“

Дейвисън е най-известен с това, че тренира Фюри за завръщането му на ринга през 2018 г., но след като се разделиха година по-късно, той обедини сили с Ей Джей през декември 2023 г. преди победата му с нокаут в пети рунд над Ото Валин.

Това се оказа много по-добро представяне от предишните две излизания на Джошуа срещу Джърмейн Франклин и Робърт Хелениус под ръководството на бившия треньор Дерик Джеймс. В тези двубои Джошуа беше критикуван за плахия си подход, но откакто се свърза с Дейвисън, той изглежда преоткри силата си. След двубоя с Уолин, Дейвисън отново работи с Джошуа и той нокаутира във втори рунд Франсис Нгану.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 6 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО