Важните новини във ФАКТИ на 06.05.2024 г.

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Важните новини във ФАКТИ на 06.05.2024 г.

Денков: Едно от нещата, които научихме, е, че ГЕРБ е контролирана от Делян Пеевски

„Реформаторски настроеният бивш министър-председател на балканската държава Николай Денков предупреждава за опасността „други държави“ да се опитват да контролират правителствата в България предвид важната роля, която тя скоро ще играе в транзита на газ за Европейския съюз, написа испанският журналист Марк Маргинедас в EL PERIÓDICO, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“

Вдигат цените на билетите за влака от утре

Българските държавни железници (БДЖ) променят цените на билетите за пътуване с влак заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години.

Почина председателят на ПП „Обединени земеделци“ Петя Ставрева

Почина председателят на ПП „Обединени земеделци“ Петя Ставрева. Това съобщиха от пресцентъра на ПП „Обединени земеделци“.

„С дълбока скръб съобщаваме, че след кратко боледуване ни напусна председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, народен представител в 49-ото НС, от 13 МИР, град Пазарджик“, написаха от партията.

Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“, гр. Пазарджик.

Петя Ставрева е председател на ПП „Обединени земеделци“ от 26 март 2011 година. От 2007 до 2009 г. тя е член на Европейския парламент от Европейската народна партия (EНП). Работи в Комисиите по земеделие и развитие на селските райони, по бюджетен контрол и по равенство на половете. През 2008 г. тя инициира създаването на Обществен съвет за граждански мониторинг върху усвояването на средства от европейските фондове в земеделието. От 2009 г. е председател на българо-френски комитет за побратимяване. През 2016 година тя е избрана за председател на сдружение „Балканска земеделска камара“. Като експерт по Обща селскостопанска политика на ЕС тя участва в международни организации и проекти.

Болница „Мама и аз“: Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие!

„Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие!“, заявиха в съобщение до медиите д-р Велимир Симов и всички лекари и медицински специалисти в клиниката за майчино и детско здраве „Мама и Аз“ в гр. Плевен, предаде БНТ.

Кирил Петков: Не е храброст да доносничиш на ДАНС

„Днес е Гергьовден – един от най-светлите християнски празници и ден на храбростта. Честит имен ден на всички именници! Честит празник на българската армия!“, това написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.

„Отново съм със семейството си на плаж „Корал“ и се радваме на майското слънце. Въпреки че на много тази тема омръзна, тя е добър пример какво означава смелост и храброст в днешния ден и какво не“, добави той.

Костадинов: Време е да върнем честта и славата на Българската армия

Честит Гергьовден, българи!

Даниел Митов, ГЕРБ: Експериментите и „сглобките“трябва да приключат

ГЕРБ-СДС направи всичко възможно България да има стабилен кабинет, който да води страната по пътя на необходимите реформи, но истината е, че експериментите и „сглобките“ трябва да приключат. Това каза днес водачът на листата на коалицията във Варна Даниел Митов след регистрацията ѝ в Районната избирателна комисия.

Радев за Закона за хазарта: Едно е ясно – прибързаното законодателство невинаги води до желания резултат

Законът за хазарта се разглежда от експертите в президентската институция, посочи в отговор на журналистически въпрос президентът Румен Радев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 6 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО