Кристъл Палас удари тежко Манчестър Юнайтед

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Кристъл Палас удари тежко Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед претърпя унизителна загуба с 0:4 при гостуването си на Кристъл Палас. Резултатът бе точно олицетворение на представянето на двата отбора. Майкъл Олисе откри резултата в 12-ата минута, а Жан-Филип Матета удвои малко преди почивката. Тайрик Мичъл отбеляза третото попадение в 58-ата минута, а Олисе вкара втория си гол в мача осем минути по-късно.

Проблемите на „червените дяволи“ бяха очевидни, а отсъствието на многото контузени допринесе за това. Каземиро, който последните мачове играе като централен защитник, допусна поредица от грешки, а Джони Еванс не се представи много по-добре. Халфовата линия многократно загуби битки в средата на терена, а в отсъствието на Бруно Фернандеш нямаше никакви идеи в предни позиции.

Ман Юнайтед има само една победа в последните си седем шампионатни срещи и вече е на осмо място, след като вчера бе настигнат от Челси. За Кристъл Палас това бе четвърта победа в последните пет мача. Тимът на Оливер Гласнер е 14-ти в класирането.

Домакините започнаха уверено двубоя и от началото изглеждаха като като отбор с по-ясна идея, особено в атака. Грешка на Онана не бе наказана, а първите атаки на лондончани не завършиха с точен удар. В 12-ата минуа обаче Майкъл Олисе получи топката и след индивидуален пробив откри резултата. Защитата на гостите бе изключително зле позиционирана и позволи на французина спокойно да пробие и да отправи изстрел.

След гола „червените дяволи“ заиграха по-агресивно и организираха две атаки. В първия случай Маунт бе изведен на добра позиция за изстрел, но той бе блокиран. По-късно пък нападението завърши с недостатъчен опит на Маунт да изведе Хойлунд. В 21-ата минута Палас бе много близо до втори гол. След отлична комбинация Олисе стреля, но уцели съотборника си Матета пред вратата. Секунди по-късно Муньос проби отдясно и центрира към Мичъл. Той намери Олисе, но ударът отиде право в ръцете на Онана.

Играчите на Ман Юнайтед се зарадваха за кратко в 27-ата минута. След ъглов удар Каземиро отклони топката с глава, а след това Хойлунд избута вратаря Хендерсън преди да я насочи към мрежата. Съдията се забави с отсъждането си, но след това отчете нарушението на нападателя. Поредна грешка на гостите пък доведе до нов опасна ситуация пред Онана. Мейну върна назад, но топката отиде в Олисе, който напредна сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

След известен период на затишие Кристъл Палас нанесе втори удар. Домакините за пореден път спочелиха топката в средата на терена. Кълбото стигна до Матета, който напредна, с лекота преодоля Джони Еванс и с хубав удар разстреля Онана. Попадението дойде логично на фона на грешките на гостите в средата на терена и изключително нестабилните им изяви в защита.

Отборът на Тен Хаг показа някакво желание да се представи по-добре след почивката, но по-опасните ситуации в началото на втората част отново бяха пред вратата му. Удар на Езе не затрудни особено Онана. Антони пък отправи първия точен удар за гостите в 51-ата минута. Малко след това центриране от фал бе засечено от Каземиро. Ударът на бразилеца с глава завърши в гредата, а при добавката той прати топката в мрежата, но попадение нямаше, защото бившият играч на Реал Мадрид бе в засада.

Последва силен период за Палас. Първо Езе бе изведен на отлична позиция от Олисе, но стреля покрай вратата. След това Онана отрази силен удар на Мичъл, а секунди по-късно вратарят се справи и с изстрел от въздуха на Хюз. При последвалия ъглов удар топката вече се озова в мрежата. Андерсен се пребори с Далот и отклони топката към Мичъл, който се разписа.

Лондончани играеха вдъхновено и унижението за „червените дяволи“ стана още по-голямо в 66-ата минута. Каземиро, който бе причина за много от проблемите на Ман Юнайтед, позволи топката да му бъде отнета на аутлинията от Муньос. Той намери Олисе, който със страхотен удар матира Онана. След четвъртия гол гостите съвсем се разпаднаха, а Палас се забавляваше. „Орлите“ организираха серия от атаки, но те не бяха завършени по възможно най-добрия начин и тимът на Тен Хаг се размина с ново попадение във вратата си. Резервата Одсон Едуар удари греда в добавеното време.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО