Вандализъм или криво разбрано забавление: Деца унищожиха великденска украса, направена от деца

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Вандализъм или криво разбрано забавление: Деца унищожиха великденска украса, направена от деца

Вандали унищожиха великденска украса в Плевен, която е направена и изрисувана от деца. Извършителите също са деца, а действията им са заснети от камерите в района, съобщи Нова телевизия.

За посегателството съобщиха от община Плевен, има и снимки от щетите, както и кадри, на които се виждат част от тийнейджърите, които чупят украсата. Подаден е сигнал и към полицията – намерени ли са и какво ще последва?

„Чрез видеонаблюдението успяхме да видим кадрите от камерите. На тях се вижда как група младежи се забавляват и явно не си дават сметка какво се случва. Великденската украса в града е направена от деца, които са вложили много труд. Щетите са повече морални, отколкото материални. Когато видиш деца да огорчават деца е много грозно”, каза Лидия Петкова, директор Дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Плевен.

Тя добави, че е подаден е сигнал до полицията, видеозаписите са снети, установяват се извършителите. „Обръщам се към родителите на извършителите, за да им кажа, че наглед една игра, дава тежки последици в бъдеще. Регистрация в детска педагогическа стая се отразява на бъдещото развитие на детето”, обясни тя.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО