Планът на Путин зависи от превземането на Часов Яр

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Планът на Путин зависи от превземането на Часов Яр

Без контрол над Часов Яр в Донецка област руснаците няма да могат да напреднат в тази посока, което означава, че няма да могат да реализират съответната цел на Владимир Путин. Това заяви говорителят на 26-а отделна артилерийска бригада на ЗСУ Олег Калашников, цитиран от агенция УНИАН.

Руските окупатори искат да окупират цялата Донецка област, както и да постигнат голяма победа на фронта за Деня на победата. Без контрол над Часов Яр руската армия няма да може да напредне към други стратегически населени места в района.

Олег Калашников заяви, че ако Украйна устои на атаките и защити Часов Яр, руската армия няма да успее да напредне към Константиновское, Краматорското направление.

В руските пехотни части доста значителен брой от войници са новомобилизирани, които дори не са преминали обучение в учебни центрове, заяви украинският военен.

„Те просто се втурват в зоната на бойните действия, втурват се в щурмове, освен това те са в първите щурмови редици, точно тези, които не са обучени, които наскоро са пристигнали… Окупаторските войници са добре „промити“, те смятат, че е по-добре да умрат, отколкото да бъдат заловени. Техните войски ги застрелват, ако отстъпят“, каза още Калашников.

Град Часов Яр в източната част на Украйна носи огромна стратегическа стойност за ЗСУ. В района се водят ожесточени боеве, като руската армия прилага тактика, използвана в битките за Авдеевка и Бахмут – тотално разрушаване на населеното място под претекста за „освобождение“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО