Тодор Батков – младши се е запътил към парламента с листата на ГЕРБ в Смолян

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Тодор Батков – младши се е запътил към парламента с листата на ГЕРБ в Смолян

Истински избори в България отдавна няма, всичко е превърнато в технология на изборите, смятат родопчани, които на предстоящите предсрочни парламентарни избори ще изпратят в 50-тото Народно събрание от 22-ри избирателен район общо четирима депутати, съобщи БНР.

Партиите ГЕРБ и ДПС са силните политически сили в региона. Основното съревнование ще е между тях. И двете партии се надяват да си разпределят мандатите с по двама депутати, като вторият се решава от Националната методика по разпределение на гласовете. ГЕРБ за пореден път залагат като водач на листата да е д-р Красимир Събев, който на предишни избори събира рекорден брой преференции от гласоподавателите в Смолянска област.

Изненадващо в листата на второ място е Тодор Батков – младши, синът на уважавания от Смолян адв. Тодор Батков, което значително увеличава шансовете на ГЕРБ за още едно място от региона в парламента.

За пореден път ДПС излиза с познати лица. За 7-ми път водач на листата е Хайри Садъков, втори е Анджей Джандев, издигнат за трети път на второ място. Борят се за два мандата.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО