Росен Желязков: Такива експерименти като ротационни правителства не трябва да се правят повече

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Росен Желязков: Такива експерименти като ротационни правителства не трябва да се правят повече

„Дано този цикъл, това безвремие да приключи с 50-тия парламент“. Това коментира пред БНТ Росен Желязков, председател на 49-то Народно събрание и участник в изборите на 9 юни от ГЕРБ-СДС, цитиран от novini.bg.
Според него такива експерименти като ротационни правителства не трябва да се правят повече. „В един момент това нещо се превърна в ябълката на раздора и сглобката се разглоби“, смята той.

По думите му последните правителства в България не са успели да избутат България напред. В това число той постави и служебните правителства.

Желязков е на мнение, че са били създавани фалшиви политически очаквания. Целта да се правят реформи, защото ще се случат страхотни неща, е необоснована.

„Тази кампания ще бъде много конфликтна“, категоричен е Желязков.

Росен Желязков е на мнение, че сега заради изборите „Продължаваме промяната -Демократична България“ стопират своето падане.
Във връзка със снимките с пудели, пари, кюлчета той заяви, че хората вече разбират кое е истината и кое фалшивото.

За него най-важното сега е България да има стабилно правителство и ясно трябва да си направим равносметка каква държава сме.

„Ние ставаме все по-значима за Европа държава“, категоричен е Росен Желязков.

Във връзка с това, че е и водач на евролистата, бившият председател на НС коментира, че какво ще е бъдещето му зависи от партията.

За това кой е взел решението да не бъде служебен премиер, Росен Желязков съобщи, че той го е направил с ясното си съзнание и позицията м е била подкрепена от партията.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 9 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО