38 литра дъжд за 40 минути: След потопа в Плевен хората си търсят регистрационните номера на колите

Публикувано преди 2 седмици  |  България
38 литра дъжд за 40 минути: След потопа в Плевен хората си търсят регистрационните номера на колите

Десетки сигнали са подадени на горещия телефон на Община Плевен за проблеми след силната буря с градушка, паднали снощи над града. Сигналите са за наводнени приземни етажи, мазета и свличане на земна маса. Всички данни се препращат към противопожарната служба, за да се предприеме отводняване.

Бедстващи хора няма. Сигнали за закъсали автомобили са били подадени от райони в ниските точки на града – при Кооперативния пазар, посока жк. „Сторгозия“, в района на завод „Мизия“, съобщи Bulgaria ON AIR .

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов издаде заповед всички почистващите фирми да започнат веднага почистването на града, след като водата се оттече.

Още през нощта в социалните мрежи бяха публикувани сигнали за изгубени в пороя регистрационни номера на автомобили. Има и публикации за открити такива, които са предадени в полицията.

„Такова чудо не сме виждали“, коментираха по време на бурята плевенчани.

По информация от плевенския филиал на НИМХ в Плевен валежите, падналите над града, са около 38 литра на кв.м за близо 40 минути, което по данни на синоптиците е много интензивен валеж.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 9 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО