Проливните дъждове наводниха имоти във Видинско

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Проливните дъждове наводниха имоти във Видинско

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър, съобщи БНР. Придошла е река Делейнска. Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали на жители на село Делейна за прекъсване на електричеството и преместване на вещи от наводнени части на имоти в резултат на придошлите води. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове.

Рано тази сутрин друг екип на видинската противопожарна служба е съдействал за евакуация на жена с деца от наводнен сутерен на къща на ул. „Средна гора“ в областния град. По същото време екип от пожарния участък в Орешец е помагал за разчистване на наводнен имот на ул. „Александър Стамболийски“ в град Димово.

Временно движението по третокласните пътища Видин – Градец – Хайдук чешма – Раброво и Брегово – Ново село – Видин се извършва с повишено внимание и съобразена скорост поетапно в една лента, поради свличане на скални маси, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ограничено е движението на всички моторни превозни средства в участъка Раброво – Периловец заради аварирал временен мост. Въведен е обходен маршрут.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 9 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО