Любчо Нешков: Скопие тръгна по пътя на сръбския и руския свят

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Любчо Нешков: Скопие тръгна по пътя на сръбския и руския свят

Моите опасения са, че може да се стигне до дестабилизация на региона, ако се подценят рисковите фактори. Снощи победителите в Македония говориха за всичко друго и нито веднъж не споменаха думите НАТО и ЕС. Разбира се не пропуснаха да нападнат България, която ги е спасявала няколко пъти. В Македония вървят няколко процеса паралелно. Не е вярно, че там проевропейските сили са загубили и на власт са дошли евроскептици. Македония е тръгнала по пътя на сръбския и руския свят. Македония се самоблокира за членство в ЕС. Там не е имало проевропейски сили. Можем да станем свидетели на много, много опасни събития.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ журналистът Любчо Нешков, който коментира победата на ВМРО-ДПМНЕ в изборите в Северна Македония.

„В Македония са необходими реформи, а ние чуваме от Скопие само нападки и небивалици, че София е направила блокада на членството в ЕС. Трябва да предупредим съюзниците ни в ЕС, че в момента в Македония се настанява един чужд, антиевропейски проект, който няма нищо общо с ценностите на ЕС. Гласът на България трябва да се чува много по-силно в Брюксел. Четох западните реакции за изборите и те са много повърхностни, даже и дезинформационни. България трябва ясно и силно да обясня на Запада, че в Македония се провежда един антиевропесйки проект“, категоричен беше той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 9 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО