Денков: Основното послание е, че България е и ще бъде в Европа

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Денков: Основното послание е, че България е и ще бъде в Европа

Водачите на листата на “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) за изборите за Европейски парламент Никола Минчев и Даниел Лорер участваха днес в среща с представители на българската общност в Брюксел. Сред говорилите пред присъстващите бе и бившият премиер Николай Денков.

За нас членството в ЕС е едно от най-големите достижения в новата ни история, посочи Никола Минчев. Дори насилствената съветизация не успя да промени европейския ген на българския патриотизъм, добави той. По неговите думи ПП-ДБ ще се стремят България да бъде “в ядрото на ЕС”.

Николай Денков отбеляза, че най-важното не е в миналото, а какво може да се направи за бъдещето. Той добави, че има конкретни планове за отпадане на проверките по сухопътните шенгенски граници на България след изборите в Австрия тази година, “стига да няма отрицателно влияние от вътрешна нестабилност” у нас. По неговите думи, ако нещо не се обърка и не се предложи бюджет с висок дефицит, за присъединяването на нашата страна към еврозоната ще има скоро положително развитие.

Основното послание е, че България е и ще бъде в Европа, заяви Денков пред български журналисти преди началото на срещата, предаде БТА. Всеки ден трябва да се борим за бъдещето на България – дали ще бъде проевропейско, дали няма да се появи някоя диктатура – виждаме такива желания и опити, дали страната няма да бъде отново подчинена на чужда сила. Убедени сме, че съдбата на България трябва да се решава от българите – в България и в чужбина, добави той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 9 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО