Нетаняху: Унищожихме 20 от 24-те батальона на „Хамас“

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Нетаняху: Унищожихме 20 от 24-те батальона на „Хамас“

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че страната му трябва да победи въоръжените части на радикалната палестинска групировка „Хамас“ в град Рафах в южната част на ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Трябва да победим „Хамас“ в Рафах. Досега сме унищожили двадесет от техните двадесет и четири батальона“, добави премиерът на Израел, като в същото време отбеляза, че държавата му е загубила стотици войници“.

Нетаняху изрази надежда, че той и президентът на САЩ Джо Байдън „ще преодолеят някои несъгласия“.

„Често сме постигали съгласие, но сме имали и несъгласия. Били сме способни да ги преодоляваме. Надявам се, че ще ги преодолеем и сега“, каза той в интервю за телевизионното шоу „Д-р Фил“ с водещ Фил Макгроу, визирайки преустановяването на американските оръжейни доставки за Израел от страна на президента Байдън, посочва Ройтерс.

От друга страна, израелският министър-председател е на мнение, че „ще има нужда от някакъв вид гражданско управление на ивицата Газа, може би с помощта на Обединените арабски емирства или на други държави, които искат стабилност“ в региона.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО