ОУ„Св. св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово отбеляза своя празник /снимки/

Публикувано преди 1 седмица  |  Образование

На 11 май ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово чества своя патронен празник – Денят на светите братя Кирил и Методий. Още една празнична дата, още една година в светлата история на нашето училище.

За отбелязването на празника бяха подготвени и реализирани редица мероприятия в предхождащата го празнична седмица.

Началото беше поставено с конкурс по правопис с учениците от начален курс. Участниците се състезаваха в два кръга. В първия кръг учениците показаха своя краснопис с препис на текст. Акцент във втория кръг беше правописът. В него учениците писаха текст под дитковка. Участниците, представили се най-добре в конкурса,  получиха грамоти в празничния ден.

Друго мероприятие, подготвено от Комисията по БДП в училището, беше традиционното състезание за майсторско управление на велосипеди. Целта му е превенция и опазване живота и здравето на децата на пътя. В състезанието прамериха сили ученици от 2 до 7 клас, които демонстрираха умения на знаещи правилата за движение, опитни велосипедисти.

В празничната седмица ученици от първите класове посетиха градската библиотека, разгледаха книжки, запознаха се с молбата на книгата и правилата за изполване на книгите, гледаха презентация за живота и делото на светите братя Кирил и Методий.

Част от празничните мероприятия беше и посещението на седмокласниците в Етнографски музей – Елхово в комбиниран урок по география и български език.

Празничният ден започна с поднасяне на венец на паметния знак на училището и продължи с музикална програма. С много песни, стихове, трепет и вълнение бе огласена актовата зала на училището. Участниците в програмата поздравиха всички ученици, учители и гости на тържеството и накараха присъстващите да се чувстват горди, че са част от това училище и неговата история.

Да споделят празничното събитие присъстваха: г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово, г-н Християн Кускунов – председател на Общински съвет, г-жа Стоянка Бургасчиева – главен експерт  „Общинска просвета“,     г-жа Жулиета Камбурова – председател на Училищно настоятелство, директори на образователни институции в община Елхово, учители пенсионери, възпитаници на училището, родители и приятели.

Уникални, жизнерадостни, красиви и вълнуващи бяха децата на сцената. Те увлякоха публиката със своето настроение и непосредственост. Празникът стана неповторим, пъстър, цветен с изпълнението на малките певци и танцьори. За пореден път учениците доказаха, че умеят не само да четат и учат, но и могат да се забавляват и веселят.

Част от празничната програма бяха групата за народни танци към ОДК Елхово с ръководител г-жа Цветанка Христова, млади пианисти от музикалната школа, балерините на г-жа Милена Вълева и групата за народни танци с ръководител г-жа Марина Ковачева от Читалище „Развитие“.

Аплодисментите на публиката бяха заслужена награда за участващите, всеки един от които допринесе за този вдъхновяващ ден!

В празничния ден директорът на училището – г-жа Добрева, награди учениците, които достойно са се представили в национални състезания, олимпиади и конкурси.  Тя с гордост отбеляза, че днес училището достойно осъществява своята мисия на утвърдено с традиции училище, в което учениците получават отлична подготовка, превръщат се в знаещи и можещи, мислещи и творчески личности,

Ние всички се гордеем с успехите на нашите възпитаници.

Щастливи и горди сме, че носим имената на Кирил и Методий в сърцата си.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ОУ„Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово


Статията е публикувана на 10 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА