В Елхово се проведе тренировъчно занятие на щаба за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи

Публикувано преди 14 години  |  Общество

В Елхово се проведе тренировъчно занятие на щаба за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работиЩабът за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи на територията на община Елхово проведе тренировъчно занятие. Предприемане на неотложни действия във връзка с повишаване нивото на р. Тунджа и съществуваща потенциална опасност от наводняване на жилищни и производствени сгради и др. обсъждаха на тренировката.

Тренировъчното занятие се председателстваше от г-н Петър Киров, кмет на община Елхово. В мероприятието участваха представители на областно управление “Гражданска защита” Ямбол, членовете на щаба и служители на общинска администрация.

Присъстващите коментираха възможните неотложни действия, които ще предприемат ангажираните служби. В хода на дискусията стана ясно,че при възникване на потенциална опасност от наводняване е необходимо да се обезопаси района, да се предупреди населението за възможната опасност и необходимостта от евакуация, изграждане на временни диги при необходимост и др. В случай на необходимост РУ Пожарна безопасност и спасяване ще използва четири специализирани автомобила и шест помпи. Членовете на щаба анализираха и критичната ситуация от февруари тази година, когато р. Тунджа достигна критични стойности и излезе от коритото си.


Статията е публикувана на 12 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА