Снимки: Нов кабинет в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Елхово

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

На 02.05.2019г. в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” отвори врати нов кабинет по Биология и здравно образование и Човекът и природата. Кабинетът е обзаведен със съвременни мебели по поръчка, с богато разнообразие от нагледни средства – модели, макети, табла, лаптоп и мултимедия. Първи влязоха в него учениците от VII б клас, с които под ръководството на своята преподавателка старши учител Николина Атанасова беше изнесен открит урок. На него присъстваха директорът на училището г-н Пенчо Бординяшки, г-жа Светлана Стоянова – заместник-директор и преподаватели.

Урокът беше предшестван със запомнящо се обръщение на г-н Бординяшки към учениците, които са заслужили най-много новата придобивка с показаните си резултати в учебно-възпитателния процес.
Урокът на тема „Тип Хордови животни”- обобщение премина като игра със състезателен характер. Учениците разделени в три отбора – „Соколи”, „Лъвове”и „Крокодили” отговаряха на въпроси от областите анатомия, физиология и систематика на Хордовите животни, които бяха формулирани в пет кръга. След третия кръг отборът с най- малко събрани до момента точки отпадна и в следващите два кръга продължиха отбор „Лъвове” и отбор „Крокодили”. В крайното класиране най-много точки събра отбор „Крокодили”. За да разширят и обогатят знанията си за Хордовите животни и тяхното многообразие беше представена информация за „Най-впечатляващите животни на Планетата”. През целият ход на урока се използва мултимедията, което допринесе за неговата иновативност и креативност.

Като оценка за своите знания отборите получиха красиви грамоти.


Статията е публикувана на 7 май 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА